27-09-2013

Project Meet me @ the gym

Doel van het project: mensen met hersenletsel (in de chronische fase) een op maat sportprogramma aanbieden via de erkende sportscholen in Nederland.

Jaarlijks lopen 130.000 mensen een vorm van hersenletsel op met vaak zeer ingrijpende gevolgen. Het aantal mensen dat met de gevolgen van hersenletsel leeft is echter vele malen groter en dat aantal zal alleen maar toenemen. Zowel lichamelijke als cognitieve problemen zijn het gevolg en kunnen een enorme impact hebben op het dagelijkse functioneren. De Hersenstichting Nederland en de Edwin van der Sar Foundation trekken samen op om sport- en beweegprojecten voor deze doelgroep mogelijk te maken. Sporten is een uitstekend middel om de lichamelijke en cognitieve problemen ‘aan te pakken’. Sporten heeft namelijk een bewezen effect op de lichamelijke conditie, op het cognitief functioneren en vergroot daarmee de deelname aan de normale maatschappij en aan arbeid.

Samen met branchevereniging Fit!vak realiseren we dit project. Fit!vaksportcentra staan voor verantwoord en plezierig sporten met de beste fitnessprogramma’s. De instructeurs zijn opgeleid naar het hoogste kennisniveau en werken met protocollen en programma’s die bewezen effectief zijn. De verwachting is dat er eind 2014 honderd sportscholen toegankelijk zijn voor mensen met hersenletsel. Daarbij streven wij naar regionale spreiding.

Na één jaar zal een eerste lichting instructeurs zijn klaargestoomd voor begeleiding van mensen met hersenletsel. De aangesloten sportscholen en instructeurs zullen vervolgens jaarlijks een nieuwe bijscholing en een nieuw examen krijgen (Lifelong Learning Program).

Het project voorziet verder in de ontwikkeling van de richtlijn, het protocol, de keuringscriteria, het competentieprofiel en de eindtermen.

Het project Meet me @ the Gym wordt financieel mogelijk gemaakt dankzij een donatie van €350.000 van de VriendenLoterij.

 

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO