01-01-2015

Inactiviteit is misschien wel de nummer 1 oorzaak van de toename van chronische aandoeningen en vroegtijdig sterven. Per week sterven er minimaal 150, maar naar verluid misschien wel 400 tot 500 mensen als gevolg van een in actieve leefstijl. Een landelijk initiatief, “Bewegen is Medicijn” genaamd, gaat de strijd tegen inactiviteit aan en roept daar beweeg- en leefstijlprofessionals, maar ook zorgorganisaties op om dit te ondersteunen.  

De Europese Commissie noemt het een inactiviteitspandemie (41% van alle Europeanen leven inactief), we zitten teveel, bewegen te weinig en sporten te weinig en dat is de primaire oorzaak van vroegtijdige sterfte en het ontstaan van de meeste welvaartziekten. Daarom riep Philip Roux van de Europese Commissie de sportbranche op, tijdens de EHFA bijeenkomst in april 2014 in Keulen, om te helpen deze inactiviteit te bestrijden.  

Milon Benelux pakt de bal op en haakt in als ondertekenaar van het Bewegen is Medicijn convenant. “Als leverancier van de Milon Cirkel  kunnen wij een positieve bijdrage leveren aan de bestrijding van inactiviteit door onze achterban te betrekken bij deze beweging. De Milon Cirkel is bij uitstek geschikt om een inactieve doelgroep een zeer  complete training van zowel spieren als conditie te bieden. Als inactiviteit toe neemt, dan raakt dat ons natuurlijk ook vroeg of laat allemaal, daar sluiten we onze ogen niet voor. Een goed uitgerust fitnesscentrum is dé plek waar deze doelgroep geholpen dient te worden bewegen in hun levensstijl te integreren. We leveren daar graag onze bijdrage aan”, aldus Raf Swerts directeur van Milon.  

Milon  gaat hun achterban oproepen om de Bewegen is Medicijn beweging te ondersteunen en samen Nederland meer in beweging te zetten. Sportcentra, personal trainers en fysiotherapeuten die inhaken ontvangen zonder kosten een Bewegen is Medicijn e-learning programma, waarin de internationale beweeg- en preventierichtlijn van de World Health Organization centraal staat. Als iedereen deze richtlijn toepast, dan vermindert het risico op chronische aandoeningen met meer dan 50%.  

Swerts: “We zien gelukkig steeds meer fitnesscentra die hun aanbod afstemmen op de inactieve doelgroep. Daar ligt volgens ons de grootste toekomst. We zullen dan wel een kwaliteitsslag moeten maken. Ik ben blij dat we die via Bewegen is medicijn mede vorm kunnen geven”.  

Voor meer informatie kijk op: www.bewegenismedicijn.nl en  www.miloncirkel.com

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO