18-08-2008

Dat we allemaal te ongezond leven wordt ons vanuit elk onderzoek weer duidelijk gemaakt. Toch verbeterd de gezonde leefstijl mondjesmaat, o.a. door de inzet van de gezonde leefstijl campagne van de overheid. Zo hebben momenteel de 30-minutenbewegen campagne en de campagne van het voedingscentrum om mannen te bewegen hun buikje te verliezen. Onderzoek wijst echter ook dat onze gezondheid en leefstijl op vele vlakken niet verbetert, maar eerder verslechtert. Overgewicht dreigt volgens CBS zelfs een epidemie te worden en onze kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd obesitas. Voor stichting Nationaal Gezondheidsplan was deze ontwikkeling aanleiding voor een innovatief gezonde leefstijl plan.

Nationaal Gezondheidsplan ontwikkelde in de afgelopen 6 jaar een preventief begeleidingplan voor mensen die besluiten hun leefstijl gezonder te maken. “De overheidscampagnes doen zeer goed werk, steeds meer mensen zijn bewuster geworden en hebben de wens en motivatie om aan hun gezondheid te werken. Het blijkt echter heel moeilijk te zijn om de juiste keuzes te maken en gemotiveerd te blijven.”, aldus John van Heel, medeoprichter van de stichting. In samenwerking met bijna 100 sportcentra richtte de stichting een nationaal netwerk van preventiecentra op waar mensen het leefstijlplan, START!programma’s genoemd, kunnen volgen.

Het programma, waaraan men vanaf 1 september 2008 deel kan nemen, is uniek en zeer innovatief te noemen. Mensen met een specifieke doelstelling zoals afvallen, rugklachten of RSI verminderen, mentaal sterker worden, conditie verbeteren, kunnen vanaf september deelnemen aan de 13 weken durende START!programma’s. Ze ontvangen een cursusboek over het thema met de belangrijkste inzichten om op een natuurlijke manier zelf resultaat te boeken. Kennis over dat wat men wil bereiken, ziet de stichting als een van de 4 pijlers voor resultaat. De overige pijlers zijn inzicht, actie en motivatie. Deelnemers doorlopen een doelgericht beweegprogramma bij een sport & preventie centrum met trainings-elementen voor de conditie, spierkracht, mobiliteit en stabiliteit. Dit programma zorgt in alle gevallen voor een betere fysieke gezondheid en fitheid. Innovatief aan het programma is tevens dat deelnemers de beschikking krijgen over een persoonlijke leefstijl website waarop men thuis ook mini workouts kan volgen, een persoonlijke beweeg-, voeding-, en ontspanning monitor bij kan houden en een persoonlijk voedingsdagboek ter beschikking heeft. Tevens kan men e-learning cursussen volgen over andere leefstijl thema’s.

Het programma is de volgende stap naar een gezondere leefstijl voor iedereen die deze stap wil maken. Er kan een keuze gemaakt worden uit vijf verschillende Startprogramma’s lank!START. Rg!START, RSI(Cans)!START, Mentaal!START en Fit!START.

Over Stichting Nationaal Gezondheidsplan

De Stichting Nationaal Gezondheidsplan heeft als visie gezondheidbevordering en is een project van Stichting Collectief Preventieve Gezondheid (CPG). De stichting gelooft in de kracht van preventieve gezondheid en een gezondheid bevorderende aanpak. Het Nationaal Gezondheidsplan werkt samen met ruim 400 sport- en gezondheidscentra en ontwikkelt programma’s voor particulieren, bedrijven, instanties en netwerken. Voor de nieuwe START!programma’s zijn een honderdtal fitnesscentra geselecteerd die voldoen aan een aantal kwaliteitscriteria. De centra die de START!programma’s aanbieden zijn online te vinden via de website: www.nationaalgezondheidsplan.nl

Nationaal Gezondheidsplan Preventie netwerk: info@nationaalgezondheidsplan.nl

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO