08-03-2007

‘s-Hertogenbosch. In maart 2007 lanceert het WJH Mulier Instituut, onafhankelijk centrum voor sociaal-wetenschappelijk sportonderzoek, op verzoek van het Ministerie van VWS de ontwikkeling van de Nationale Fitnessmonitor. Daarvoor zullen gegevens worden gevraagd aan alle fitnesscentra in Nederland, die worden geordend in een database.Via deze database worden overzichten gemaakt van de faciliteiten van alle fitnesscentra in Nederland verzameld. Het wordt een nationale database voor en door fitnessondernemers.

Fitness is op dit moment de meest beoefende sport in Nederland. Fitnesscentra schieten als paddestoelen uit de grond en de werkgelegenheid in deze sector neemt sterk toe. Toch is er geen goed beeld van de totale omvang van de activiteiten in deze vrijetijdsindustrie en hoe ondernemingen het ten opzichte van elkaar doen. Of de groei door zal zetten of afvlakt is onduidelijk. Dat er een groot tekort is aan betrouwbare branche-informatie erkennen ook de brancheorganisaties Fit!vak en IHRSA die daarom veel belang hechten aan de monitor. De feitelijke dataverzameling zal worden gedaan door het WJH Mulier Instituut, dat al een aantal soortgelijke monitors uitvoert over sportverenigingen, topsport en de sportarbeidsmarkt. De dataverzameling zal op dezelfde manier plaatsvinden als dat in Engeland gebeurt door The Leisure Database Company. Deze organisatie heeft met veel succes brancheonderzoek opgezet naar de fitness industrie in Groot-Brittannië en is inmiddels ook actief in verschillende andere Europese landen. Met hun steun en die van EFAA en van de Sports and Leisure Group wordt de Nationale Fitnessmonitor opgezet.

Organisaties uit de branche treden als adviesgroep op. Veel aandacht wordt besteed aan het betrekken van de ondernemers zelf bij het onderzoek. De monitor gaat jaarlijks terugkomen en zal een beeld geven van de spreiding van fitnessvoorzieningen, hun klanten, hun groeipotentieel en tal van andere kenmerken van de centra. Het eerste Fitness Industrie Rapport wordt najaar 2007 verwacht.

Nadere informatie verkrijgbaar via: fitnessmonitor@mulierinstituut.nl of www.fitnessmonitor.nl .

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO