12-08-2020

Sinds november 2019 is er een Europees breed Leefstijl als medicijn programma in ontwikkeling. Het doel van dit programma is sport- en lifestyle-organisaties, professionals, vrijwilligers en consumenten te voorzien van wetenschappelijk gevalideerde kennis (vanuit leefstijlrichtlijnen van o.a. de WHO, EU en Gezondheidsraad) en hulpmiddelen over actiever leven, gezonder eten, beter omgaan met stress, mentale kracht. Er wordt, i.s.m. Europe Active een competentieprofiel ontwikkeld (Healthy Lifestyle Promotor) en een gratis leefstijl als medicijn adviseur e-learning (documentaire) programma.

Nieuwe Gezondheid in Weert, de initiatiefnemer van het Europese www.new-health.eu project, start in 2020 met een pilot, in samenwerking met steunpunten, om het leefstijl als medicijn programma aan particulieren aan te bieden. Het wordt een programma van 6 bijeenkomsten over de essentiële 16 inzichten van voeding- en beweging als medicijn. Gestart wordt met de pilot van Bewegen als medicijn en in het najaar volgt Voeding als medicijn. Steunpunten krijgen hierin training en een online 6 weken programma voor deelnemers ter beschikking.

“Bewustwording is de eerste en meest belangrijke stap naar gezonder leven. Als we de essentiële inzichten niet kennen, dan is gezonde keuzes maken vaak een toevalstreffer. Vanuit effectieve kennis is er in ieder geval een sterke basis om gezonde keuzes te kunnen maken.” Aldus John van Heel, projectleider van het programma.

Sportcentra die deel willen nemen als steunpunt kunnen zich aanmelden via info@new-health.eu.

www.new-health.eu

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO