25-02-2011

NIEUW: Opleiding Beweegbegeleider (pre)diabetes en obesitas
Vanaf februari 2011 bied EFAA opleidingen de nieuwe opleiding Beweegbegeleider (pre) diabetes en obesitas aan. Diabetes en obesitas nemen langzamerhand epidemische vormen aan in westerse landen. Sportcentra hebben een belangrijke sleutel in handen om hier preventief mee om te gaan. Een locatie in de regio om veilig en effectief te bewegen samen met professionals die effectief kunnen begeleiden. 
E-learning en praktijkdag
EFAA heeft ervoor gekozen om de begeleider de keuze te laten of men zelfstandig via e-learning kennis op wil doen of de e-learning wil combineren met een praktijkdag, gedoseerd door diabetes deskundige en beweegkuur docente Pascale Kurvers. De eerst volgende praktijkdag, staat gepland op 4 juni 2011 in Veldhoven.
Inhoud
De onderwerpen die in de cursus voorkomen zijn onder andere; ontstaan van diabetes, overgewicht en obesitas, meest voorkomende typen van diabetes, groepen die het meest risico lopen op diabetes mellitus, hypoglycemie en hyperglycemie, de rol van bewegen bij patiënten met Diabetes Mellitus, de fysiologische voordelen van sporten met overgewicht, obesitas en/of Diabetes Mellitus, het beweegplan en trainingsprogramma van mensen met overgewicht, obesitas en/of Diabetes Mellitus, in- en exclusiecriteria, herkennen bij een diabetes patiënt wanneer acuut gestopt moet worden met bewegen/sport, richtlijnen voor een duurtrainingsprogramma en een krachttrainingsprogramma voor mensen met Diabetes Mellitus, de beweegkuur en meer.
Diploma;
Na het afronden van de e-learning en/of praktijkdag ontvangt men een deelname certificaat.
Erkend diploma;
Vanaf februari 2011 biedt Fit!vak Fitnessinstructeurs met een branche erkend diploma op niveau 4, de mogelijkheid om examen te doen om het diploma, beweegbegeleider pre-diabetes op niveau 4+ te behalen. Om dit diploma te behalen is het noodzakelijk de lesstof van dit e-learning programma te beheersen. Na het afronden van deze lesstof kunt u onder auspiciën van Fit!vak centraal examen doen. De kosten bedragen € 50,- voor het examengeld inclusief certificaat.
 

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO