01-10-2018

Fitness trainers en personal trainers als gezonde voeding adviseurs

Van de ongeveer 3 miljoen sporters die wekelijks gebruik maken van sportcentra, bootcampclubs en personal trainers, wil bijna 40% afvallen en steeds meer mensen willen gewoon gezonder leven. Dat wil zeggen dat de helft of meer van alle leden interesse heeft in gezonder eten. Er circuleert veel informatie over voeding en voor veel mensen is het ronduit onduidelijk wat nu gezond is en wat ongezond of wat een goed voedingspatroon is om af te vallen. De voedingsmiddelen industrie helpt er ook niet echt in om duidelijkheid te verschaffen. Ongezond eten wordt aangeprezen als gezond, de commerciële belangen zijn bepalend voor inhoud, presentatie en doorontwikkeling. Het gaat over (zakken en maag) vullen in plaats van voeden.

Iedereen kan natuurlijk de richtlijn goede voeding gaan lezen van de Gezondheidsraad en het voedingscentrum raadplegen. Dat is echter al vaak teveel moeite en men denkt het ook wel te weten over het algemeen. Toch eet volgens de cijfers van de GGD nog 75% van de bevolking te weinig groenten en fruit en eten we met z’n allen volgens de World Health Organization 75% teveel enkelvoudige suiker.

Er is dus grote behoefte aan een eerlijke informatiebron over gezonde voeding, zeker bij die 50% van de leden van sportcentra. Toch zijn fitness trainers niet altijd kenners van gezonde voeding, daar valt nog veel te winnen. Nu kan je je natuurlijk richten op alleen begeleiding van fitness, maar dan gaan we voorbij aan de behoefte van de klanten. Zeker als mensen af willen vallen, hebben ze gewoonweg, naast de begeleiding op gebied van sport en bewegen, ook begeleiding en advies nodig op gebied van voeding. Dit maakt ons vak completer, interessanter en aantrekkelijker en we kunnen mensen veel beter van dienst zijn.

EFAA heeft daarom een kennis en bewustwordingsdossier toegevoegd aan het coach dossier in de toolbox. Een aantal weken geleden werd al het Bewegen is medicijn dossier toegevoegd, nu is het Voeding als medicijn dossier toegevoegd voor alle leden. Het dossier bevat achtergrond informatie voor begeleiders, werkdocumenten voor een voeding coach gesprek, documenten voor opdrachten mee te geven zoals een voedingsdagboek, bewustwordingsmateriaal zoals fitfacts en inspiratie posters en een concept powerpoint presentatie om een Voeding als medicijn lezing te verzorgen.

Log in en kijk in het linker menu onder ‘Coach dossier’. Alle trainers voedingsadviseurs!

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO