14-11-2011

Regelmatig komt het voor dat sporters hun voornemens om gezonder te gaan leven niet volhouden en weer terugvallen in ‘oud gedrag’. Dit ondanks een gedegen begeleiding en veel energie en tijd van bijvoorbeeld een fitnessinstructeur of personal trainer.

 

Tijdens de training ‘Motiveren van leden met motivational interviewing’ kan men leren hoe men sporters kan gidsen naar verandering. De onderliggende methodiek van de training is Motivational Interviewing.

 

‘Motivational Interviewing’ is een effectieve en wetenschappelijk onderbouwde methode om gedragsverandering te faciliteren. Door de intrinsieke motivatie van sporters te vergroten worden goede resultaten geboekt. Zo blijkt uit onderzoek* onder andere dat men meer tevreden is over de begeleiding, men meer aan lichaamsbeweging doet en ook meer vervolgafspraken maakt.

 

Tijdens deze resultaat gerichte en interactieve training wordt ruimte gecreëerd om voorbeelden uit uw eigen praktijk in te brengen. Door gebruik van diverse onderwijsvormen wordt een actieve werkhouding gevraagd.

 

Na afloop ontvangen de deelnemers een Certificaat van Deelname (uitgegeven door het Motivational Interviewing Network of Trainers (MINT)).

 

De training start op 9 december 2011 te Zeist. Interesse in deelname? Neem contact op met EFAA op telefoonnummer 0495-533229 of stuur een email naar info@efaa.nl

 

*(Lundahl & Burke, 2009; Lundahl et al., 2010), ** Stages of Change Model, (Prochaska et al. 2002; Schaalma, 2000) 

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO