07-03-2022

Nieuw gezond leven netwerk van New Health EU

Het aandeel lichamelijk inactieve burgers in de EU blijft onaanvaardbaar hoog. 46% van de EU-burgers sport veel te weinig of sport helemaal niet (2017). Steeds meer Europeanen eten ongezond en hebben chronisch last van stress. In de afgelopen 50 tot 70 jaar hebben generaties van ons niet geleerd over de gezondheids- en preventierichtlijnen die ons nu worden aangereikt vanuit onderzoek, dus het is tijd voor een kennisupdate. Niet alleen voor de consument, maar speciaal ook voor professionals die werken met consumenten op het gebied van zorg, sport en lifestyle. Het is tijd voor een preventiebeweging!

Om aan een oplossing te werken, moet meer aandacht worden besteed aan het verspreiden van essentiële kennis en begrip van wat gezonder is: voor jongeren, volwassenen en senioren, maar ook voor mensen met speciale gezondheidsgerelateerde aandoeningen zoals diabetes, hartaandoeningen, post- kankerbehandeling of zwangerschap. Daarom keurde het Europese Erasmus+ de ontwikkeling van het nieuwe gezondheidsprogramma 'Lifestyle/health promoter' goed.

Gratis documentaire over gezonde levensstijl

Het doel van het New Health programma 'Levensstijl als medicijn' is om professionals, vrijwilligers en consumenten te voorzien van gemakkelijk te volgen en te begrijpen essentiële kennis en tools om fysieke activiteit, gezond eten, mentale fitheid en een gezonde levensstijl te verbeteren. Ook een gratis consumenten leefstijl platform en een Healthy Lifestyle promotor cursus met video e-learning zijn in ontwikkeling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de internationale richtlijnen voor gezond leven van de WHO en het laatste onderzoek naar leefstijlmedicijn.

Deel het New Health-programma, word partner van de New Health-beweging!

U kunt, als vereniging, bedrijf, organisatie of groep, partner zijn van deze New Health-beweging en helpen bouwen aan een gezonder Europa en een gezondere toekomst. Het is helemaal gratis!! U krijgt dan materialen ter beschikking om de gratis bewustwordingsmaterialen te verspreiden onder uw achterban.

De 9 korte introductievideo's zijn al beschikbaar. Als u uw organisatie aanmeldt als partner, stuur ons dan uw bedrijfslogo en website link, we voegen u dan toe als partner op de website en houden u op de hoogte wanneer de volgende onderdelen klaar zijn. Het ‘Bewegen als medicijn’ gedeelte komt in april 2022 beschikbaar. Het ‘Voeding als medicijn’ onderdeel in juni 2022 en het ‘Brein als medicijn’ in september 2022.

Registreer u gratis op new-health.eu en we houden u op de hoogte.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO