29-06-2016

Nieuw programma: Leefstijl- en diabetes challenge

Het Leefstijl- en Afslank Challenge programma was het eerste programma dat EFAA in 2015 ontwikkelde op basis van het Fitvak kennisdossier en protocol Overgewicht en Obesitas. Dit kennisdossier en protocol geeft een ideale basis waaruit een afslank programma zou moeten bestaan om duurzaam resultaat te bereiken.  EFAA heeft eerst voor de ontwikkeling van een overgewicht preventie gekozen omdat de doelgroep voor afslanken rond de 50% ligt.  

In het afgelopen jaar is werk gemaakt van het tweede programma, nu volgens het Fitvak kennisdossier diabetes. In het afgelopen jaar is door een zorgverzekeraar een uitgebreid onderzoek gedaan waaruit bleek dat mensen met diabetes, die de leefstijl interventie volgen met de pijlers bewegen, voeding en mentale fitheid, in de meeste gevallen van diabetes type 2 genezen.

De aanpak van de Leefstijl- en Diabetes Challenge bevat de zelfde pijlers, namelijk voeding, beweging en mentale kracht. De coach krijgt in de opleiding de kennis en tools aangereikt om deelnemers de wetenschappelijk onderbouwde kennis aan te reiken en samen belemmeringen aan te pakken, die mensen ervan weerhouden om de voeding en beweegrichtlijn toe te blijven passen. Een aanpak naar een duurzaam gezondere leefstijl dus.

Interesse om dit programma in de eigen regio aan te bieden, mail naar info@efaa.nl

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO