28-07-2008

In de nieuwe campagne ‘Een sterke man zegt wel eens ‘nee’ tegen verleidingen’ geeft het Voedingscentrum tips om een groeiende mannenbuik te voorkomen. Het is de eerste keer dat het Voedingscentrum specifiek mannen aanspreekt op hun gewicht. Het EK Voetbal is voor veel mannen de aftrap voor een zomer vol verleidingen. Het bier, de snacks en de barbecueworsten zijn vaak niet aan te slepen. Miljoenen bankzitters lopen daardoor het risico op extra kilo’s en gevaarlijk buikvet. Advies van het Voedingscentrum is ‘Battle die buik!’

Handige tips

Met de campagne ‘Een sterke man zegt wel eens ‘nee’ tegen verleidingen’ daagt het Voedingscentrum mannen uit om hun eetpatroon eens kritisch te bekijken. Zo worden er alternatieven en simpele tips gegeven om de beruchte ‘4-uur-dip’ te vermijden en minder snel te grijpen naar allerlei calorierijke snacks. Helaas, voor een biertje bestaat eigenlijk geen goed alternatief. Maat houden is de enige gezonde keuze. Het beste is dan om de alcoholvoorraad in huis te beperken en een pilsje af te wisselen met water. Wint Oranje en drink je toch een paar biertjes extra? Las dan direct daarna een Balansdag in. Zo wordt de Energiebalans hersteld en kom je niet ongemerkt aan.

Energiebalans

Alle tips die in de campagne ‘Een sterke man zegt wel eens ‘nee’ tegen verleidingen’ aan bod komen, helpen om de Energiebalans op peil te houden, waarbij eten en bewegen in balans zijn.

Bron: Voedingscentrum

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO