06-01-2009

Meeste mensen willen afvallen

AMSTERDAM - Gewicht verliezen is een van de meest populaire voornemens voor het nieuwe jaar, merken ook de sportscholen.

Clubs als SportCity en Fitness First tellen begin januari een record aan inschrijvingen. „Het afgelopen weekend kregen wij voor acht vestigingen driehonderd inschrijfformulieren binnen, normaal ligt dit aantal op zeventig”, zei een medewerkster van SportCity maandag. Fitnessapparaten „Het is traditie dat het in januari druk is op de sportscholen”, zei een woordvoerder van sportclub Fitness First. Leden die het in november en december nog lieten afweten, hangen in januari netjes een á twee keer per week aan de fitnessapparaten. De club merkt jaarlijks dat het aantal inschrijvingen in haar 25 filialen in januari ongeveer 20 procent hoger is. Nieuwe leden Achmea ziet ook dat het na de jaarwisseling een stuk drukker is in haar 31 ’healthcentres’. Dit jaar heeft de verzekeraar een speciaal programma ontwikkeld voor de jaarwisseling.

Mensen die willen afvallen kunnen naast een sportprogramma van tien weken ook voedingsbegeleiding krijgen. Volgens een voorlichtster wil Achmea op deze manier de nieuwe leden vasthouden. „Het komt namelijk veel voor dat goede voornemens na een paar keer sporten weer zijn vergeten”, aldus de zegsvrouw.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO