26-12-2014

O-Sommet ondertekent het Bewegen is Medicijn convenant!

De afgelopen week heeft O-Sommet het convenant ondertekend van een prachtig initiatief ‘Bewegen is medicijn’. Een organisatie die haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt  om de Nederlander aan het bewegen te krijgen.

Inactiviteit is misschien wel de nummer 1 oorzaak van de toename van chronische aandoeningen en vroegtijdig sterven. Per week sterven er minimaal 150, maar naar verluid misschien wel 400 tot 500 mensen als gevolg van een in actieve leefstijl. Een landelijk initiatief, “Bewegen is Medicijn” genaamd, gaat de strijd tegen inactiviteit aan en roept daar beweeg- en leefstijlprofessionals, maar ook zorgorganisaties op om dit te ondersteunen.

De Europese Commissie noemt het een inactiviteitspandemie (41% van alle Europeanen leven inactief), we zitten teveel, bewegen te weinig en sporten te weinig en dat is de primaire oorzaak van vroegtijdige sterfte en het ontstaan van de meeste welvaartziekten. Daarom riep Philip Roux van de Europese Commissie de sportbranche op, tijdens de EHFA bijeenkomst in april 2014 in Keulen, om te helpen deze inactiviteit te bestrijden.

O-Sommet pakt de bal op en haakt in als ondertekenaar van het Bewegen is Medicijn convenant. “Als leverancier van testapparatuur voor de fysiotherapie en fitness kunnen wij een positieve bijdrage leveren aan de bestrijding van inactiviteit door onze achterban te betrekken bij deze beweging. Als inactiviteit toe neemt, dan raakt dat ons natuurlijk ook vroeg of laat allemaal, daar sluiten we onze ogen niet voor. Tevens hebben alle marktpartijen een verantwoordelijkheid in gezondheidsbevordering, zo ook wij natuurlijk”, aldus Cas Eggermont directeur van O-Sommet.

O-Sommet gaat haar achterban oproepen om de Bewegen is Medicijn beweging te ondersteunen en samen Nederland meer in beweging te zetten. Sportcentra, personal trainers en fysiotherapeuten die inhaken ontvangen zonder kosten een Bewegen is Medicijn e-learning programma, waarin de internationale beweeg- en preventierichtlijn van de World Health Organization centraal staat. Als iedereen deze richtlijn toepast, dan vermindert het risico op chronische aandoeningen met meer dan 50%.

Ik roep daarom iedereen op om dit prachtige initiatief te ondersteunen

Voor meer informatie: kijk op

www.bewegenismedicijn.nl

www.o-sommet.nl

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO