08-02-2021

Om ook de belangen van de sport in politiek Den Haag nog beter te kunnen behartigen, is PARTIJvdSPORT opgericht. PARTIJvdSPORT wil bouwen aan een gezonder, fitter en vitaler Nederland. Aan een land waarin iedereen gelijke kansen krijgt om gezond op te groeien en vitaal oud te worden. Een politieke partij van en voor de sport. De partij is opgericht door Ronald Wouters (algemeen directeur van branchevereniging NL Actief) en Maurice Ambaum (communicatieadviseur NL Actief).

PARTIJvdSPORT wil structureel investeren in preventie (een landelijk Preventiefonds), leefstijl en leefomgeving, zodat mensen hun metabole gezondheid en weerstand kunnen verhogen. Daarin spelen sport- en beweegaanbieders een belangrijke rol. PARTIJvdSPORT wil samen met sociale partners, overheid en politieke daadkracht binnen Nederland een échte sport- en beweegcultuur ontwikkelen. Op die manier zullen nog meer mensen aan sport- en beweegactiviteiten deelnemen en gezonder leven, en kunnen volgende generaties vitaler opgroeien.   PARTIJvdSPORT wil bouwen aan een nieuw zorgstelsel dat onder meer aantoonbaar en gemeten gezond gedrag beloont. Om bouwstenen voor een nieuw zorgstelsel te verzamelen, organiseert PARTIJvdSPORT in het voorjaar een online denktanksymposium. Daarnaast werkt de partij aan de realisatie van een leefstijl dashboard voor Nederland. Het leefstijl dashboard is de 'gezonde' variant van het corona dashboard: er worden geen besmettingen gemeten, maar gezondheidswinst. PARTIJvdSPORT roept de overheid op om in het voorjaar met sportorganisaties en bedrijven een landelijke leefstijlcampagne te starten.

Wil je meehelpen om Nederland fitter, gezonder en vitaler te maken? Meld je dan aan via de website: www.partijvdsport.nl.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO