24-02-2011

Wie heeft deze mensen eigenlijk nodig? Het enige wat ze doen is ‘betaalde vriendschap’ geven. Dat is althans de mening van Mike Grondahl, CEO van Planet Fitness Gyms in de VS. En behalve dat hij deze mening heeft, doet hij nog meer. Hij gaat alle PT sessies elimineren in zijn clubs. Wow…

Hieronder het artikel uit Club Industry Magazine:

Volgens CEO Mike Grondahl gaat Planet Fitness stoppen met personal training in al haar vestigingen. Grondahl richtte zich in een brief aan de eigenaren van Planet Fitness en kondigde daarin aan alle PT sessies per half december 2010 stop te zetten. Franchisers krijgen tot en met het eerste kwartaal van 2011 de tijd om hun PT sessies af te ronden.

“De beslissing om te stoppen met personal training was moeilijk en kostte veel tijd”, schreef Grondahl in de brief. “Het appelleert direct aan de essentie van ons businessmodel. Wij hebben altijd geprobeerd om PT tot een minimum beperkt te houden bij Planet Fitness. Maar de problemen die gerelateerd zijn aan het rondlopen van trainers in onze clubs, zijn nooit helemaal opgelost. De laatste tijd zijn die problemen zelfs groter geworden. Te veel trainers duwen onze leden in de richting van PT, terwijl het leeuwendeel van hen nul procent interesse daarin heeft. Daarom ontstaan er in deze clubs problemen.”

Grondahl zegt dat de clubs wel door blijven gaan met ‘lichamelijke educatie’ van leden door middel van groepsfitness sessies. Volgens hem is het zo dat klanten die nu aan PT doen in feite alleen “een vriend huren”.

“Als wij PT verkopen staat dat gelijk aan oplichting en is het neerbuigend ten opzichte van iedereen die ademt”, aldus Grondahl in de brief. Hij schrijft ook dat PT niet past in de “oordelingsvrije zone” van Planet Fitness en dat hij van plan is om het niet-PTmodel te gebruiken als marketing tool.

“Wij zullen de enige fitnessketen zijn die kan zeggen dat we nooit zullen proberen PT aan leden te verkopen”, schrijft Grondahl. “Veel mensen zullen zeggen dat we stom zijn met deze historische stap. Maar eens was de wereld plat en wie heeft er überhaupt een vriend nodig voor vijftig dollar per uur?”

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO