30-04-2009

Gezondheid wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Preventie en een gezonde levensstijl zijn politieke prioriteiten in ons maatschappelijk bestel. Sportpromotie voor alle lagen van de samenleving, van brede ontspanning tot topsport, het is de inzet van politieke keuzes. In 'Actua-Fitness' snijdt Actua-TV deze problematiek aan met concrete praktijkvoorbeelden.

Politici zijn als beleidsmakers dagelijks bezig met gezondheid en preventie. Anderzijds worden ze dagelijks geconfronteerd met hun eigen agenda en levensstijl. Dat zorgt er voor dat ze zelf niet altijd kunnen nakomen wat ze voor de samenleving bepleiten.

'Actua-Fitness' confronteert politici met sport en ontspanning en ten dele met zichzelf. In een gesprek wordt dieper ingegaan op sportbeleving en sportbeleid. Daarna gaat de politicus zelf sporten. Samen met ex-topsportster en tweevoudig judowereldkampioen Gella Vandecaveye wordt eerst licht opgewarmd waarbij Gella op eigen wijze peilt naar de conditie en dat onder meer via vragen met een eigen invalshoek. Daarna gaat Gella samen met de politicus en onder begeleiding van Jelle Niesten, personal trainer van Passage-Fitness, een aantal oefeningen uitvoeren die fysiek uitbreken uit de dagelijkse sleur.

'Actua-Fitness', met Open Vld kamerfractieleider Bart Tommelein, vrijdag 1 mei vanaf 12.00 uur op Actua-TV, daarna in carrousel en zaterdag 2 mei vanaf 12.00 uur met Vlaams minister-president Kris Peeters, daarna eveneens in carrousel.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO