25-03-2019

Na een gezellige maar vooral effectieve meeting bij Frits van der Werf sports en Wellness in Hoorn hebben we een 6 maanden programma opgesteld, voor de optimalisatie van de organisatie. Heb je een club, een studio, een outdoor training organisatie of ben je ondernemer, manager of afdelingsmanager, haak dan in. Je kan aan de slag met een goed organisatie jaar overzicht, met hoe klachten effectief te verwerken, met het optimaliseren van je team communicatie en expertise ontwikkeling, met een kwalitatief document-opslag-systeem en met het gemakkelijk beschikbaar stellen van documenten voor het team. Ben je een-pitter, dan zullen er een aantal zaken zijn die voor jou minder relevant zijn.

Voor de maand april staat op de planning: Optimaliseer je organisatorische planning!

Iedere organisatie, groot of klein, heeft organisatorische activiteiten, die elk jaar terug komen. Vanuit een onderzoek van MKB Nederland weten we dat MKB ondernemers in meer dan 40% van de organisatie activiteiten te laat handelen of ze in zijn geheel vergeten. Daar biedt het BMS jaarplan een oplossing voor. BMS staat voor BedrijfsManagement Systeem, wat onderdeel is van het ISO 9001:2000 kwaliteitshandboek, dat in 2004 ontwikkeld is voor sportcentra. In het BMS jaarplan wordt uitgegaan van het gegeven dat elke organisatie, groot of klein, 7 beleidsvelden heeft: 1. Beleid, 2. Afdelingen, 3. Marketing en klantcommunicatie, 4. Personeel, 5. Facilitair en onderhoud, 6. Financiën en administratie en 7. Kwaliteit en procedure handboek.

De eerste stap naar het maken van een organisatie jaarplan is het noteren van alle activiteiten die jaarlijks terugkomen, onder de 7 beleidsvelden. Dat doen we op deze manier omdat dit leidt tot een overzicht, wat elk jaar gemakkelijk gecontroleerd en geüpdate kan worden. Als alle activiteiten op de 7 vlakken in kaart zijn gebracht, dan is het zaak om er frequentie en maanden aan toe te voegen en daarna de verantwoordelijke en de uitvoerder. Als al deze punten uitgevoerd zijn, dan kan het activiteiten overzicht omgezet worden tot een overzicht per maand en eventueel per deelnemer.

Leefstijlclub tool jaarplan

Ben je steunpunt, dan beschik je in je Leefstijlclub toolbox over een jaarplan template en actueel jaarplan. In de template kan je alle activiteiten invoeren en die kan je dan elk jaar, voor de start van het nieuwe jaar, updaten. Als het plan goedgekeurd is, dan kan je de template kopiëren naar de actuele planner, waardoor dan iedereen, die een rol heeft in de planner, zijn of haar eigen jaarplan heeft.

Meer informatie of een voorbeeld BMS planning ontvangen, mail naar info@efaa.nl

Verdere planning 2019:

Mei:                     Optimaal beheer en verwerking van team en klant klachten

Juni:                     Optimalisatie van document opslag  en vindbaarheid

Augustus:            Beschikbaar stellen van documenten voor het team

September:         Optimale communicatie met het team

Oktober:             Bijscholingsjaarplan voor het team

November:         Beleidsplan, speerpunten, doelstellingen en voorbereidingen 2020

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO