30-09-2019

Niet alleen in Nederland nemen overgewicht, diabetes en inactiviteit epidemische vormen aan, dat gebeurt in alle Europese landen. Om die reden verstrekt de Europese Commissie subsidies aan partijen die goed gefundeerde en effectieve programma’s kunnen vertalen naar andere Europese landen. Een aantal belangrijke voorwaarden zijn o.a.: er moet een aanzienlijk aantal burgers gezonder gaan leven door het project, de kennis van professionals en/of consumenten op het gebied van gezond leven moet toenemen en het programma moet ook na afloop van de projectduur vervolg krijgen en kansrijk zijn. Aan al deze en meer voorwaarden voldoet het preventie project van Nieuwe Gezondheid/EFAA. Daardoor is het afgelopen week ook bekroond met een Erasmus+ subsidie.

De aanpak van Nieuwe Gezondheid/EFAA is gebaseerd op het drieluik dat toegepast wordt in de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI), namelijk de drie pijlers: Beweging, voeding en gedragsverandering/mentaal. Toevoeging in dit project aan deze drie pijlers is Positieve Gezondheid, een relatief nieuwe visie op preventie, die in Nederland al succesvol is gebleken.  John van Heel van Nieuwe Gezondheid/EFAA ontwikkelde de aanpak, waarin consumenten laagdrempelig een online cursusprogramma doorlopen om gezonder te leven en professionals de essentiële kennis ontvangen om altijd een op wetenschap gebaseerd leefstijl als medicijn te kunnen verstrekken.

Het project gaat 3 jaar duren en start met het vormen van een partner netwerk, daarna een professional netwerk, om de kennis bij deze professionals te optimaliseren en hun tools aan te reiken. Daarna volgt een gezamenlijke consumenten campagne, waarbij consumenten, maar ook professionals, een programma tot leefstijl als medicijn practitioner en preventiecoach kunnen volgen.

Deelnemende landen zijn Spanje, Portugal, België, Slovakije, Litouwen en natuurlijk Nederland. Per land worden er in de projectfase 200 professionals opgeleid tot leefstijl als medicijn preventiecoach en 500 consumenten tot leefstijl als medicijn practitioner. Voor Nederland worden er in eerste instantie dus 200 professionals gezocht die geloven in de visie van preventie en deel willen nemen aan dit Europees programma.

Aanmeldingen kunnen gemaild worden naar info@nieuwe-gezondheid.nl

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO