14-10-2019

Als we ziek zijn, dan gaan we naar de dokter, zo hebben we het geleerd in de afgelopen 50 jaar, niet wetende dat we daarmee het risico lopen steeds vaker en langer ziek te zijn. Effectiever is het natuurlijk om ervoor te zorgen dat we niet ziek worden, maar dat hebben we nou net weer niet geleerd. De huisarts en specialist zijn ook met name specialist op het behandelen van ziekten, maar wie is dan de behandeldokter van preventie? Dat is natuurlijk de leefstijl professional en nog beter, de positieve gezondheid professional. Positieve gezondheid is namelijk een brede visie, met aandacht voor lichamelijke aspecten zoals bewegen, voeding en slaap, maar ook aandacht voor mentale gezondheid, zingeving, kwaliteit van leven, sociale contacten en goed kunnen zorgen voor jezelf. Nu is positieve gezondheid wel in ontwikkeling, maar positieve gezondheid professionals, die zijn er nog niet. Leefstijl professionals zijn er echter wel, zoals beweegprofessionals, ofwel fitness trainers en personal trainers.

Gezien de effecten van de leefstijl en gezondheid ontwikkelingen in de afgelopen 50 jaar, is het tijd voor een heuse preventie beweging. Beweegprofessionals die op gaan treden als beweegdokters en daadwerkelijk het Preventief beweeg recept gaan uitschrijven. Dat recept blijkt keer op keer, mits het gevalideerde recept uitgeschreven en toegepast wordt, super effectief te zijn, vaak nog effectiever dan medicatie. Daarom hebben wij in Weert, vanuit Platform Weert in beweging, het preventie beweeg recept ontwikkeld. In de bijlagen vindt je dat recept, bedoeld voor iedereen die geen last wil hebben van… ziekte.

Het recept heeft geen negatieve bijwerkingen, maar wel ontzettend veel positieve bijwerkingen. Dat mag je dan ook melden. Het is niet gericht op een orgaan of een aandoening, zoals veel medicatie of behandelingen, maar werkt holistisch, ofwel, gezondheid bevorderend en preventief tegen ziekten voor het gehele lichaam.

Ben jij fitness professional, wordt dan ook beweegdokter, stel ook jouw beweegrecept op en gebruik het recept in elk advies en bij elk fitness programma dat je schrijft.

Wil je een voorbeeld van de bijsluiter ontvangen, mail naar info@nieuwe-gezondheid.nl 

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO