28-10-2020

EuropeActive, de leidende non-profitorganisatie voor de Europese fitness- en fysieke activiteitensector, is verheugd aan te kondigen dat voorlopige gegevens verzameld door King Juan Carlos University en AWRC-Sheffield Hallam University een extreem laag Covid-19-risico in fitnessclubs onthullen. Met meer dan 62 miljoen geanalyseerde bezoeken, bedraagt ​​het gemiddelde besmettingspercentage slechts 0,78 per 100.000 bezoeken.

Sinds de officiële lancering van het onderzoek op 25 september 2020 hebben onderzoeks- en evaluatiepartners gegevens verzameld op basis van meer dan 62 miljoen bezoeken aan fitnessclubs en vrijetijdsvoorzieningen met slechts 487 positieve gevallen (van zowel leden als personeel) gemeld door operators in Duitsland, Frankrijk, Zweden, België, Nederland, Spanje, Portugal, Noorwegen, Zwitserland, Tsjechië, Polen, Denemarken, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk.

De SafeACTiVE-studie, uitgevoerd in opdracht van EuropeActive's Research Center THINK Active, heeft tot doel het relatieve risico van Covid-19-infectie in fitnessclubs aan te tonen. De verzamelde gegevens bieden sterke argumenten om dergelijke faciliteiten juist open te houden tijdens (toekomstige) uitbraken van infectieziekten.

De directeur van het Advanced Wellbeing Research Centre aan de Sheffield Hallam University, prof. Rob Copeland, verklaarde: “Gegevens van de SafeACTiVE-studie tonen aan dat sportscholen in de hele EU een veilige plek zijn om te werken en te sporten. Het voorkomen van verdere verspreiding van Covid-19 moet ons primaire doel zijn, maar we moeten er ook voor zorgen dat onze mensen steun en kansen krijgen om actief te blijven. We weten dat lichamelijk fit zijn de ernst van de Covid-19-infectie kan verminderen en bovendien kan actief zijn ons helpen psychologisch het hoofd te bieden wanneer we worden geconfronteerd met de uitdagingen van een tweede golf van de pandemie in heel Europa ”.

Verder zei hij dat "het open en volledig operationeel houden van recreatiecentra en fitnessclubs is van cruciaal belang om de gezondheid en het welzijn van onze gemeenschappen te waarborgen. Ik zou verder gaan en voorstellen dat regeringen in heel Europa moeten nadenken over hoe we de toegang tot sport- en fitness activiteiten kunnen verbeteren, aangezien we leren leven met Covid-19 ”.

Prof. Alfonso Jimenez, hoofd van THINK Active, merkte ook op: “Ik ben verheugd om zo'n laag infectierisico in fitness- en gezondheidsclubs te bevestigen, waarmee de boodschap wordt versterkt dat fitness en fysieke activiteit een fundamenteel onderdeel zijn van de oplossing tijdens de Covid-19 pandemie bij het versterken en verbeteren van het immuunsysteem en het verlagen van het risico op virale ziekten ".

Het volledige rapport zal in november 2020 gepubliceerd worden. Dat rapport zal gedetailleerde informatie per regio en land in Europa bevatten, rekening houdend met de verschillen in infectiepercentages.

De SafeACTiVE-studie is mogelijk gemaakt dankzij de genereuze steun van Exerp, ExorLive, Life Fitness, Matrix, Myzone en Technogym.

Originele bericht: http://www.europeactive.eu/news/safeactive-study-%E2%80%93-preliminary-results-showing-extremely-low-levels-covid-19-risk-fitness-clubs

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO