23-04-2020

Senioren zijn al de kwetsbare groep, maar door de huidige situatie, dat senioren het huis niet meer uit kunnen en mogen, dreigt het probleem nog groter te worden. Iedereen weet inmiddels wat de nadelen van inactiviteit zijn, van overgewicht vorming tot sarcopenie, het vergaan van de spiermassa door te weinig gebruik. Dat kan voor de senioren al bestaande gezondheidsproblemen enorm versnellen. “Maar dan doen ze toch gewoon met al die online workouts mee”, hoor ik je denken, want daar staan er inmiddels misschien wel miljoenen van online. Dat is zeker zo, maar de intensiteit van die home workouts zijn voor de meeste senioren wel leuk om naar te kijken misschien, maar zeker niet om mee te doen. Veel senioren hebben al moeite met opstaan, laat staan met een workout meedoen. Daar komt nu echter een oplossing voor, ‘Senioren thuis in beweging’.

Bewegen op eigen niveau

Life Style Vitae leefstijlclub, EFAA, ?!WAT Media en Promotion films hebben de koppen bij elkaar gestoken. Life Style Vitae met de expertise en de trainer voor de video’s en oefeningen, ?!WAT media voor de vormgeving en Promotion films voor de opnamen. Uitgangspunt voor ‘Senioren thuis in beweging’ zijn oefeningen voor spieren,  balans, coördinatie, lenigheid en conditie, voor senioren die moeilijk te been zijn.

Eerste reeks, zittende oefeningen

De eerste reeks oefeningen zijn korte oefeningetjes die senioren thuis kunnen doen, zittend op een stoel of op de bank. Misschien in de vorm een oefening van de dag. De tweede reeks zijn oefeningen staand, maar op de plek, dus het blijft laagdrempelig.

Reik ze aan aan je ouders!

Als volwassenen heb je wellicht ouders in een zorgtehuis wonen of in een aanleunwoning, die al weken binnen zitten. Reik hun de oefeningen van ‘Senioren thuis in beweging’ aan. Ze kunnen bekeken worden op een smartphone, een tablet of gewoon op een PC of laptop. Ze zijn te vinden op de facebook pagina ‘Senioren thuis in beweging’ en op het gelijknamige youtube kanaal.

Laat ons er samen voor zorgen dat onze ouders ook in huis actief blijven.

https://www.facebook.com/seniorenthuisinbeweging

https://www.youtube.com/channel/UC6mq_VydfmkdHoxvs6zgIHA

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO