10-02-2020

Hierbij ontvangt u de ‘save the date’ voor het Symposium 10 Jaar Anabolenpoli, dat op donderdagmiddag 26 maart 2020 zal plaatsvinden in het Teylers Museum te Haarlem. Het speciale spreekuur voor (ex) gebruikers van anabole steroïden werd begin 2010 opgezet door internist-endocrinoloog dr. W. de Ronde en kreeg landelijke bekendheid als de ‘Anabolenpoli’. Op het symposium belichten verschillende sprekers de cultuur en evolutie van bodybuilding, de herkomst en kwaliteit van de gebruikte middelen alsmede de resultaten van de HAARLEM-studie. Deze studie, die oktober 2015 van start ging, heeft nadelige gezondheidseffecten van het gebruik van anabole steroïden onder 100 amateursporters in kaart gebracht door gezondheidsonderzoek te verrichten vóór, tijdens en na een kuur. Het nog lopende onderzoek wordt uitgevoerd door dr. W. de Ronde en internist-endocrinoloog  D.L. Smit.

Na ruime gelegenheid voor een discussie over harm reduction beleid binnen fitness, wordt afgesloten met een vooruitblik op het belang van de Anabolenpoli voor sporters, fitnessprofessionals en gezondheidsprofessionals en de mogelijkheden voor verder onderzoek.

Het symposium wordt georganiseerd door Spaarne Gasthuis en de Dopingautoriteit. Het volledige programma wordt later bekend gemaakt.

Wilt u vast inschrijven voor het symposium, dan kan dat bij Erik Duiven, hoofd educatie van de Dopingautoriteit, E.duiven@dopingautoriteit.nl.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO