31-08-2019

‘Terug naar natuurlijk gezonder leven!’

Iedereen wil gezond oud worden en de medische wetenschap moet dat ‘even’ mogelijk maken. Maar onze leefstijl van de laatste 50 jaar werkt elke winst tegen. Ten gevolge van ‘welvaartsziekten’ gaat het niet goed met de mens. Met de introductie van een Gecombineerde Leefstijl Interventie wordt dat patroon doorbroken. John van Heel schrijft daar drie boeken over, Uitgeverij Elmar geeft deze boeken uit.

Iedereen kan zijn of haar biologische leeftijd verlagen, langer leven en als senior gezonder en vitaler zijn. In gebieden waar ze het ‘leefstijl- en beweegrecept’ al toepassen treden chronische klachten gemiddeld pas zestien jaar later op. Bovendien worden daar de inwoners gemiddeld zeven tot tien jaar ouder.

De ‘geheimen’ van gezonder leven en gezonder ouder worden zijn al lang geen geheimen meer. Elke arts kent de onomstreden cijfers. Meer dan 80% van diabetes, hart- en vaatziekten, overgewicht en obesitas zijn te voorkomen als we het leefstijl- en beweegrecept toepassen. Maar hoe werkt dat dan in de praktijk?

Over die vraag buigt John van Heel, leefstijl- en mentaal coach, auteur, en docent/spreker, zich al 35 jaar. Hij is met al zijn ervaring de grondlegger van Nieuwe Gezondheid, Bewegen is medicijn en de Leefstijl als medicijn coach opleiding. Zijn aanpak en visie stemt overeen met de, sinds januari 2019  aangeboden GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie) voor obesitas-patiënten. De eerste wetenschappelijk gevalideerde aanpak naar een gezonder gewicht en een gezondere leefstijl.

De volgende stap is van genezen naar voorkomen. Daarom presenteert Van Heel de kennis uit de GLI nu ook, in boekvorm, aan elke Nederlander die gezonder, vitaler, fitter en ouder wil worden, maar ook voor professionals die gezond leven willen adviseren. Hij bundelt zijn kennis en ervaring in drie boeken, waarvan de eerste in oktober 2019 verschijnt. De titel wordt Bewegen als medicijn, hoe doe je dat? In 2020 volgen ‘Voeding als medicijn, hoe doe je dat? En daarna Je Brein als medicijn, hoe doe je dat?

Op 29 mei 2019 is de overeenkomst getekend tussen John van Heel en Uitgeverij Elmar. “Uitgeverij Elmar heeft als zelfstandige uitgeverij altijd boeken over gezondheid en voeding in het fonds gehad. We waren al een tijdje op zoek naar een auteur voor dit onderwerp, maar de kennis was versnipperd aanwezig. In John van Heel hebben we een auteur gevonden die alle aanwezige kennis bundelt, en die ook nog eens de praktijkervaring heeft om de brug te slaan tussen wetenschap en praktijk. We zijn heel blij met deze samenwerking” aldus Ton van Poelgeest van Uitgeverij Elmar uit Delft.

Het boek ‘Bewegen als medicijn, hoe doe je dat?’ is geschreven voor mensen die gezonder willen leven, minder last willen hebben van ziekten en meer vitaliteit willen voelen in hun dagelijkse leven, maar ook voor professionals die mensen begeleiden, behandelen, coachen en adviseren.

Het boek ‘Bewegen als medicijn, hoe doe je dat? ligt vanaf oktober 2019 in de winkels.

Van Heel heeft, naast het boek, ook het Bewegen als medicijn Preventie Manifest geschreven, een soort van 1 voor 12 oproep  aan politiek, organisaties, professionals en burgers. We stevenen volgens van Heel af op 90% overgewicht en een diabetes epidemie, en dat wil niemand de opgroeiende jeugd meegeven of achterlaten. “Dan wordt het nu ook tijd om in beweging te komen en als professional preventie altijd mee te nemen in behandeling, voorschrift, advies, begeleiding of coaching” aldus van Heel.

Wil je het Preventie Manifest Bewegen als medicijn ontvangen of al een boek reserveren, mail naar info@hoedoejedat.nu.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO