16-12-2019

In de Nieuwe Gezondheid PRO en Ambassadeursnieuwsbrieven van december stond ‘van intentie naar transformatie’ centraal. Zonder intentie, geen doelgerichte transformatie. Het unieke van ons Home Sapiens is dat we een intentie kunnen hebben, dat brengt ons onze neo cortex. We kunnen bedenken wat we willen, in plaats van alleen maar impulsief en instinctief te reageren op de omgeving en wat we toevallig allemaal geleerd hebben.

We weten allemaal dat het doelen stellen met nieuwjaar een beetje het imago heeft van, ‘laat ons dat maar niet doen, want daar komt toch niks van terecht’. Toch kan die intentie voor het nieuwe jaar een enorme impact hebben, mede omdat de nieuwjaarswensen bij de meesten met gezonder leven te maken hebben. Nu leven we juist in een tijdperk waarin we collectief niet goed geleerd hebben om gezond te leven, met alle gevolgen van dien. Die intentie met nieuwjaar kan je dus wel een stapje dichter bij een gezonder lijf brengen. De intentie is dan natuurlijk niet voldoende, daar hoort focus achteraan te komen.

Is de intentie bijvoorbeeld om meer te gaan wandelen, meer spiertraining te doen of minder suiker te eten, dan hebben we daarna wel een focus op ons doel nodig om het in onze leefstijl te integreren. Onze oude leefstijlgewoonten, het niet wandelen, geen spiertraining doen en veel suiker eten, zullen namelijk, zeker de eerste 2 a 3 maanden, de kop op blijven steken. Leggen we een focus op het nieuwe doel, herinneren wij onszelf er elke dag aan, doen we het samen met iemand, gaan we er meer over lezen, volgen we er een cursus of programma over en/of laten we ons begeleiden op dit vlak, dan is de kans groot dat het over een half jaar je nieuwe leefstijl routine, met duurzaam resultaat is. Je lijf zal je dankbaar zijn, de rest van je leven.

Ben je professional, dus begeleid je mensen op dit vlak, help dan met een trigger plan samenstellen waardoor ze dagelijks herinnerd worden aan het nieuwe leefstijl gedrag en meer leren over het waarom erachter.

Focus in 2020 op duurzame transformatie naar een vitalere versie van jezelf.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO