08-11-2011

Dat voldoende beweging goed is voor onze gezondheid weet iedereen. Onderzoekers hebben nu weer een bewijs gevonden. Ze laten zien dat er een sterk verband is tussen inactiviteit en ongereguleerde celgroei. De wetenschappers van de Alberta Health Services Cancer Care in Canada zeggen dat 92.000 gevallen per jaar van borst- en darmkanker te wijten kunnen zijn aan een gebrek aan lichaamsbeweging. Ze moedigen mensen nu aan om fitter te worden. En elk uur zitten te compenseren met een tot twee actieve minuten. Volgens de wetenschappers kan een stevige dagelijkse wandeling van 30 minuten het risico op sommige vormen van kanker al verminderen. Een tip van de onderzoekers: ‘Stel de timer op je computer in om je eraan te herinneren om de 60 minuten een korte wandeling te maken.’ Ook adviseren ze aan kantoorpersoneel om vaker een wandelpauze in te lassen en tijdens een vergadering regelmatig op te staan. Een aantal tips om dagelijks meer te bewegen.

1. Ga met de fiets naar je werk. Als je de mogelijkheid hebt naar je werk of naar plaats waar je het openbaar vervoer gebruikt te fietsen dan is dit al een grote winst. Neem je af en toe ook voor iets harder door te fietsen of een uitgebreidere route te pakken

2. Beweeg op je werk. Loop frequent door het gebouw en haal koffie voor je collega's. Deze beweging is ook belangrijk om rsi te voorkomen.

3. Gebruik de trap. Laat de lift naast je liggen en pak frequenter de trap. Traplopen is een effectieve manier om calorieen te verbrangen en aan je conditie te werken.

4. Heb je het geluk een fitness ruimte op je werk te hebben. Maak er dan dankbaar gebruik van.

  

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO