28-11-2011

Amsterdam, 24 november 2011. De 'Versterk je enkel'-app voor iPhone is al 11.000 keer gedownload, en haalde bij de lancering in september de top 10 van de App Store. De app is beoordeeld met 4,5 sterren (van de 5). Reden genoeg om de app ook beschikbaar te maken voor Android telefoons.

 

Elk jaar lopen 630.000 sporters een enkelblessure op. De kans dat dit terugkomt is 1 op 3. Met de 'Versterk je enkel'-app van Consument en Veiligheid kunnen sporters een oefenschema volgen en zo sneller genezen en nieuwe blessures kunnen worden voorkomen.

 

De feiten

Na de knieblessure is de enkelblessure de meest voorkomende sportblessure in ons land. Voor bijna 4 op de 10 enkelblessures is medische behandeling nodig. Vooral enkelverstuikingen komen veel voor. De medische kosten zijn 46 miljoen euro per jaar. De kosten door arbeidsverzuim zijn geschat op 140 miljoen euro per jaar.

 

Als een sporter eenmaal een enkelblessure heeft gehad, is de kans 1 op 3 dat deze blessure in de toekomst terugkomt. Met name het eerste jaar na de blessure is het risico groot.*  

'Versterk je enkel'-app helpt blessures voorkomen 

Consument en Veiligheid ontwikkelde de 'Versterk je enkel'-app. De app is bedoeld voor sporters met zwakke enkels of die herstellende zijn van een enkelblessure. De app biedt een oefenschema van 8 weken, dat bestaat uit 3 sets oefeningen per week. Elke oefening wordt duidelijk uitgelegd in een instructiefilm. Het doel: geblesseerde enkels sneller genezen en nieuwe blessures voorkomen.

De oefeningen en het bijbehorende schema zijn afkomstig uit de 2BFit studie van het EMGO / VUmc en zijn wetenschappelijk effectief bewezen voor een goed herstel van enkelblessures. Sporters die de oefeningen uit 'Versterk je enkel' doen, reduceren de kans dat de blessure terugkomt.

*Bronnen: Letsel Informatie Systeem 2005-2009, Ongevallen en Bewegen in Nederland 2006-2010.

 

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO