09-03-2021

Er was al een inactiviteit epidemie gaande voor de corona periode, en toen kwam daar ook nog eens lockdown op lockdown, thuiswerken, sportcentra en verenigingen dicht en avondklok bij. Vorige week werd bekend dat de gemiddelde Nederlander 5,3 kilo is bijgekomen in 2020. Alsof overgewicht niet al een groot genoeg probleem was. Maar het eind is in zicht, er is licht aan het eind van de coronatunnel. De vaccinaties beginnen nu echt goed op te schieten, het lenteweer zal mee gaan werken en een flinke groep Nederlanders heeft al antistoffen, dus we mogen uitkijken naar de volgende versoepelingen en laat ons hopen dat in mei/juni e.a. weer terug naar normaal gaat. Hoewel, normaal, die 1.5 meter en het mondkapje zal zeker nog even blijven en we moeten dan natuurlijk weer gaan wennen aan het normale leven. Hoe pakken we dat dan weer aan?

Zoals gezegd zijn we allemaal wat zwaarder geworden, maar ook wat stijver, velen zijn flink wat spiermassa verloren door de inactiviteit en dat kan zijn tol gaan eisen in de vorm van nog meer overgewicht, risico op diabetes, rugklachten, nekklachten en überhaupt problemen aan het bewegingsapparaat. Misschien juist nu goed om aan de slag te gaan met de voorbereidingen op de lock-open en ons lijf weer terug in de kracht zetten.

Voor jezelf, collegae en klanten en geheel gratis!

Daar kan het Sport4health programma bij helpen. Dit programma omvat een Physical Activity manual en meer dan 70 oefen video’s met oefeningen die je thuis of op het werk lekker tussendoor kan doen. Het Sport4Health programma is gefinancierd door het Erasmus + programma van de Europese commissie en daarom tot oktober 2021 geheel gratis. Je kan het gebruiken voor jezelf, aanreiken aan werknemers of collegae en doorzetten naar collegae ondernemers of klanten.

Als je je aanmeldt via info@nieuwe-gezondheid.nl, dan ontvang je de manual en een overzicht van de oefenvideo’s, die als, tussen het zittend werk, break gedaan kunnen worden.

Bereid jezelf voor op de lock-open en kom meer in beweging!

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO