15-01-2018

Door de waan van de dag staan we er misschien niet vaak genoeg bij stil, maar toch is het goed om er een berekening op los te laten, wat kost een stopper? Mensen starten met sporten omdat ze wat willen bereiken of omdat ze, met een bepaalde verwachting qua service, kwaliteit, communicatie en variatie, kiezen voor jouw dienst, of dat nu een sportcentrum is, PT of coach dienst. Wat betaalt men gemiddeld per maand en hoe lang blijft men gemiddeld genomen lid van jullie?

Stel men betaalt een maandelijks lidmaatschap van 45 euro en gemiddeld blijven mensen rond de 2 jaar lid, dan is de omzet van een lidmaatschap gemiddeld 1080 euro. Stel iemand maakt gebruik van personal training of coaching, 1 keer per week, voor 50 euro per keer, dan is dat op 6 maanden al 1300 euro omzet.

Elke keer als er dus iemand opzegt binnen het jaar, dan mogen we er dus vanuit gaan dat we daarmee 500 tot 1000 euro omzet verliezen, maar waarschijnlijk nog meer, omdat veel klanten additionele diensten afnemen en veel klanten ook nog langer lid blijven. 30 opzeggers in een maand, dan praten we al snel over 15.000 tot 30.000 euro.

Als ik clubs bezoek voor training zie ik af en toe trainers lang bij de trainersbalie staan of collegae baliemedewerkers met elkaar praten terwijl er klanten binnen komen en gaan, zonder een vriendelijke begroeting te krijgen. Misschien moeten we ons meer bewust worden van wat een stopper kost, ofwel, wat mensen ons gunnen door ons maandelijks de lidmaatschapsbijdrage te betalen, dan zouden we zeker nog meer ons best doen om ze een 5 sterren service behandeling te geven.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO