31-01-2022

Bewegen we wel genoeg of denken we dat alleen maar? Hoe schatten Nederlanders hun beweeggedrag in? Via een peiling heeft Kenniscentrum Sport en bewegen Nederlanders gevraagd naar hun beweeggedrag, de effecten van bewegen en wat hen zou helpen meer beweging in de dag te brengen. Een feitje, meer dan de helft van de Nederlanders denkt voldoende te sporten en bewegen.

Eind 2021 heeft Kenniscentrum Sport en bewegen via onderzoeksbureau Motivaction een aantal vragen uitgezet om achtergrondinformatie over het beweeggedrag van Nederlanders te achterhalen. Een groot deel van de bevolking beweegt namelijk nog altijd niet genoeg, blijkt uit de laatste cijfers (zie link onderin). En dat terwijl voldoende bewegen juist een belangrijke bijdrage levert aan onze gezondheid.

Factsheet beweeggedrag

Zo vergelijkt Kenniscentrum Sport en bewegen bijvoorbeeld hoeveel beweging Nederlanders denken dat ze nodig hebben, met hoeveel beweging volgens de beweegrichtlijnen daadwerkelijk nodig is voor een goede gezondheid. Staat dit tot elkaar in verhouding? De factsheet laat dit zien en ook laat de factsheet zien welke leeftijdsgroepen eventueel meer zouden willen bewegen.

Tot slot gaat de factsheet in op de motivatie achter het sporten en bewegen: waarom doen we dit? Wat vinden Nederlanders belangrijke effecten van sport en bewegen? Met daaraan gekoppeld het vraagstuk wat zou kunnen helpen om meer beweging in de dag te brengen. Want dat is waar het uiteindelijk om gaat: hoe zorgen we ervoor dat iedereen voor zover mogelijk voldoende beweegt?

Bekijk hier de factsheet: https://www.kennisbanksportenbewegen.nl/?file=10618&m=1642685237&action=file.download

Bronnen:

https://www.kenniscentrumsportenbewegen.nl/nieuws/zijn-we-meer-of-minder-gaan-bewegen-in-2020/

https://www.kenniscentrumsportenbewegen.nl/producten/beweegrichtlijnen/

https://www.kenniscentrumsportenbewegen.nl/kennisbank/publicaties/?hoe-schatten-nederlanders-hun-beweeggedrag-in&kb_id=26520&kb_q=

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO