26-05-2024

Wederom schokkend nieuws over de staat van onze gezondheid!

Meer dan 1,4 miljoen Nederlanders hebben prediabetes!

Prediabetes is het voorstadium van diabetes type 2. Hierbij zijn de bloedwaarden langdurig te hoog, maar is er nog geen diabetes geconstateerd. Er werd onderzoek gedaan in Zuid Limburg onder mensen tussen de 40 en 75 jaar. Deze mensen worden 8  jaar gevolgd. Zouden alle leeftijdscategorieën meegenomen zijn, dan gaat het om nog veel meer dan 1,4 miljoen mensen. Al deze mensen die pre diabetes hebben, lopen groot risico diabetes te ontwikkelen de komende jaren, met alle gevolgen van dien.

Volgens Diena Halbertsma, directeur van het Diabetes Fonds, is pre diabetes ook al schadelijk voor onze organen. Er volgens Halbertsma moeten we rekening houden, als er niet wordt ingegrepen, dat er een heuse diabetesgolf aan zit te komen die ernstige gevolgen zal hebben.

Pre-diabetes en diabetes zijn in de meeste gevallen te voorkomen, omdat onze leefstijl de ziekte kan veroorzaken. Maar dan kan leefstijl de ziekte ook voorkomen. Als we allemaal wat minder enkelvoudige en geraffineerde suiker gaan eten en drinken, meer plantaardig gaan eten, meer gaan bewegen en sporten en ons beter gaan wapenen tegen de stressoren van vandaag de dag, dan kunnen we de diabetesgolf afslaan.

Doe de diabetes risicotest op https://www.diabetesfonds.nl/over-diabetes/diabetes-test

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO