04-01-2015

Zorgcollectief FNV/Menzis gaat een Leefstijl beweegadvies bij centra van Fit!vak vergoeden! Het is de eerste keer dat een zorgverzekeraar de onderscheidende kwaliteit van centra die zijn aangesloten bij de branchevereniging opneemt in haar polis. Met het Leefstijl beweegadvies wil FNV/Menzis mensen gaan belonen die werk maken van hun leefstijl. In Nederland zijn 300.000 leden van FNV via het Zorgcollectief verzekerd.

FNV/Menzis vergoedt een bedrag van 45 euro voor het Leefstijl beweegadvies bij verzekerden die de aanvullende verzekeringen FNV PrimaZorg of FNV Zorg 2 hebben afgesloten. Dat bedrag betaalt u eerst zelf aan het fitnesscentrum waar de intake heeft plaatsgevonden. U kan het bedrag vervolgens declareren bij FNV/Menzis.

De tegenprestatie van ons is een korting van 10% op de kosten van een jaarabonnement of jaarlidmaatschap. Die korting krijgt u pas als u de intake (Leefstijl beweegadvies) bij ons heeft gedaan. FNV/Menzis wil er zo voor zorgdragen dat mensen écht verantwoord en onder goede begeleiding aan de slag gaan. Om in 2016 weer in aanmerking te komen voor de kortingsregeling, moeten verzekerden in 2016 opnieuw een intakegesprek (Leefstijl beweegadvies) doen en bij ons afnemen.

Het zorgcollectief FNV/Menzis heeft u geïnformeerd dat u vanaf 1 januari 2015 op www.VindFitness.nl kunt zien welke deelnemende Fit!vak sport- en bewegingscentra er nog meer van deze regeling gebruik maken.

De voorwaarden voor fitnesscentra om deel te nemen aan de samenwerking tussen FNV/Menzis en Fit!vak zijn:

  • het fitnesscentrum is aangesloten bij Fit!vak;
  • het fitnesscentrum heeft fitnessprofessionals op minimaal niveau 3 in dienst;
  • het Leefstijl beweegadvies gesprek verloopt volgens het Fit!vak Leefstijl Beweegadvies Protocol.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO