12-04-2010

Rosenmöller start campagne Jongeren Op Gezond Gewicht De gemeente Zwolle is de eerste JOGG stad van Nederland. De Zwolse wethouder Erik Dannenberg ondertekende vandaag samen met Paul Rosenmöller de intentieverklaring voor Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Met de ondertekening is het startsein gegeven voor de JOGG-campagne van het Convenant Gezond Gewicht. Voorzitter Rosenmöller: “Over 5 jaar zal de JOGG aanpak in 75 gemeenten ingevoerd zijn. We willen dat de Nederlandse jeugd de gezondste van Europa wordt. ”

Jongeren Op Gezond Gewicht JOGG is de Nederlandse variant van het Franse EPODE, dat al jaren zeer succesvol is. Het Convenant Gezond Gewicht ondersteunt de gemeenten bij het invoeren van deze aanpak. De JOGG-aanpak kenmerkt zich door het uitvoeren van allerlei activiteiten in de wijk, op de school of in het gezin, gebaseerd op vijf pijlers: Bestuurlijk draagvlakSociale MarketingPublieke – en private samenwerkingOnderzoekZorg en Preventie

Gezonde Stad De gemeente Zwolle startte in 2006 in de wijken Diezerpoort en Holtenbroek het integrale programma Samen Gezond. Dit bleek zeer succesvol. Door meer partners uit de stad te betrekken en de JOGG aanpak toe te passen gaat de gemeente de huidige aanpak van overgewicht uitbreiden en verstevigen, zodat gezond gewicht en een gezonde leefstijl in heel de stad wordt nageleefd.

Vanmiddag vindt in het stadhuis de startbijeenkomst Gezonde Stad plaats. Tijdens deze bijeenkomst kunnen alle lokale partijen die met elkaar samenwerken op het gebied van gezondheid en belangstellenden uit andere gemeenten elkaar ontmoeten en ideeën ontwikkelen. Hier zal Paul Rosenmöller aan Erik Dannenberg een JOGG-jack en speciaal voor het programma de Gezonde Stad een JOGG-box met spelmaterialen aanbieden.

Convenant Gezond Gewicht Op 23 november 2009 ondertekenden Minister Klink van Volksgezondheid, Welzijn en Sport samen met ruim 20 partijen uit het bedrijfsleven, de grote steden en het maatschappelijk veld het Convenant Gezond Gewicht. Zij spraken onder meer af om jaarlijks minimaal 15 gemeenten te committeren aan een duurzaam intersectoraal beleid voor de preventie en aanpak van overgewicht en obesitas onder jongeren volgens de vijf pijlers van de JOGG-aanpak.

http://www.jongerenopgezondgewicht.nl

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO