10-05-2021

De fitnesstrainer, de kenner van het lichaam, anatomie, fysiologie, trainingsleer, hij neemt fysieke testen af, stelt een fitnessprogramma op, afgestemd op het doel van de persoon, maar hoe groot is de kans dat mensen die doelen behalen? Welke invloeden zijn er nog meer die inwerken op de doelstelling van de klant? Neem doelstelling nummer 1, de klant wil afvallen en we stellen er een specifiek programma voor op. Cardio fitness voor de conditie en het vetverbruik en spiertraining om het metabolisme te verhogen. De klant komt volgens afspraak 2 keer per week. Hoe groot is de kans dat de klant buiten die twee keer per week sporten, teveel zit, teveel voedingsmiddelen eet die een negatief effect hebben en verder weinig of geen activiteiten doet die aan het resultaat bijdragen? Moeten we ons vak niet snel door-ontwikkelen naar een volgend niveau?

Wat we al ontzettend goed doen is mensen helpen een gedeelte van de beweegnorm te behalen, namelijk 2 keer per week spiertraining. Volgens WHO en de Gezondheidsraad dragen wij hierdoor bij aan risicoverlaging van meer dan 25 chronische aandoeningen. Zouden wij ook hierin niet een stapje verder moeten gaan? We helpen mensen de spiernorm en de fit-norm te behalen, echter de beweegrichtlijn kent 4 activiteiten. 1. Spiertraining, 2. Sporten, 3. Balanstraining voor ouderen en 4. Recreatief bewegen. Met een kleine toevoeging, namelijk balanstraining en recreatief bewegen adviseren, zijn wij niet alleen fitnesscoach, maar ook beweegcoach. We worden als het ware de coaches voor de Gezondheidsraad en WHO beweegrichtlijn. Hierin natuurlijk samenwerken met NL Actief en Kenniscentrum Sport en Bewegen.

Nederland heeft, zeker na de crisisperiode van de afgelopen 1,5 jaar, duizenden beweegcoaches nodig, verspreid over het hele land, om mensen te helpen terug in hun kracht te komen. Niet alleen met trainen, maar met actief leven. Gebruik dus vanaf de opening de schijf van 3 analyse en stel een schijf van 3 plan op in de plaats van alleen een fitnessplan.

Wil jij beweegcoach worden, EFAA biedt vanaf mei 2021 de Beweegcoach training aan, waarin de nieuwe Gezondheidsraad en WHO beweegrichtlijn gepresenteerd en besproken wordt, maar tevens een unieke beweegrichtlijn voor mensen die af willen vallen.

Bekijk de Beweegcoach training

John van Heel

EFAA opleidingen 

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO