01-07-2024

Fitnesstrainer, een van de meest kansrijke banen met een MBO opleiding in 2024!

Wil je graag met mensen omgaan in je beroep, andere mensen helpen om fitter te worden, op gezond gewicht te komen of gezonder ouder te worden? Werk je graag in een positief team in een positieve werkomgeving en heb je een MBO opleiding doorlopen? Dan is een van de meest kansrijke banen op dit moment, volgens het UWV, Fitnessinstructeur!

Ieder jaar stelt uitkeringsinstantie UWV een lijst op met meest kansrijke banen. Ieder jaar worden trends en de verhoudingen tussen vraag en aanbod in verschillende sectoren vergeleken en daaruit blijkt in 2024 dat fitnesstrainer behoort tot een van de meest kansrijke beroepen.

Mogelijkheden als fitnesstrainer

Fitnesstrainer is een veelzijdig beroep wat zich niet uitsluitend beperkt tot het begeleiden in de fitnesszaal. De meeste fitnesstrainers geven ook fitness circuitlessen en bootcamp lessen. Ook wordt het vak vaak gecombineerd met het geven van lessen zoals Body Pump, Yogirya, indoor cycling, boxing en running.

Ook zijn er mooie doorgroeimogelijkheden voor de fitnesstrainer, naar personal trainer, leefstijlcoach of fitness coördinator. In de meeste gevallen wordt er een combinatie gemaakt in de functie tussen deze onderdelen, waardoor je een leuke gevarieerde baan hebt.

Hoewel er een krapte op de arbeidsmarkt te zien is in sectoren zoals ICT, onderwijs, techniek en zorg, is er in de fitnesssector een relatief goede balans tussen de vraag en het aanbod. Als je de stap maakt naar fitnesstrainer, ben je zo goed als verzekerd van een vaste baan in de sector, temeer omdat er een zeer breed aanbod is van  sportcentra, maar ook omdat de sector nog flink in de groei zit. Momenteel maken er ruim 3,3 miljoen mensen gebruik van sportcentra maar de verwachting is dat dat toe gaat nemen naar 6 miljoen in 2028.

De stap maken naar fitnesstrainer?

Wil jij de stap maken naar fitnesstrainer, dan ligt er nu een mooie kans voor je, want EFAA opleidingen, kennispartners en officieel erkend opleidingsinstituut van NL Actief en al ruim 35 jaar actief in het opleiden van fitnesstrainers, startte afgelopen week met de summer sales actie, waardoor je met de opleiding kan starten met een flinke korting.

Hier vind je meer informatie over de Fitnesstrainer A opleidingen, die je op verschillende locaties kan volgen, maar ook live online en als online zelfstudie.

Of wil je meteen gaan voor de Combinatie opleiding Fitnesstrainer A en NASM Personal Trainer of de Personal Trainer PRO opleiding?

EFAA opleidingen helpt je met een studiecoach en aan een stageplek zodat je de theorie meteen kan vertalen naar de praktijk.

UWV kansrijke beroepen 2024-2025

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO