24-10-2008

”Fitness is het nieuwe “medicijn” voor een actieve en gezonde leefstijl”, zo verklaarde Ronald Wouters, directeur van de brancheorganisatie van de fitnessbranche, op het Fitness ondernemerscongres van EFAA in Alkmaar voor 170 fitness ondernemers. “Onderzoek toont zelf aan dat in sommige gevallen bewegen meer effect brengt dan echte medicijnen” vervolgt hij.

Het fitness ondernemerscongres stond in het teken van de toekomst van fitness. Er is geen markt die zo in beweging is dan de fitnessbranche. Letterlijk natuurlijk, maar ook figuurlijk is de fitnessmarkt nog nooit zo in beweging geweest. Ook komt er steeds meer bewijs dat beweging HET middel is om de gezondheid te behouden of bevorderen en dat fitness specifiek daar de meest effectieve vorm van bewegen voor is.

EFAA had voor dit fitness toekomst congres niemand minder dan Nederlands meest bekende trendwatcher Adjiedj Bakas uitgenodigd, bekend van het KRO TV-programma “De Toekomst Is Nu”. Bakas gaf een duidelijke visie op de toekomst van fitness, “de behoeften van de maatschappij veranderen, mensen willen resultaat, en jullie moeten aantonen dat jullie resultaat kunnen bereiken” aldus Bakas.

Herman Rutgers van de Europese fitness koepel organisatie EHFA presenteerde de ontwikkelingen op het bgebied van competentie ontwikkeling voor trainers, een structuur om fitness trainers door te ontwikkelen naar actieve leefstijl en doelgroep experts, het e-reps programma.

René Sielhorst van het Nationaal Gezondheidsplan bedrijfsfitness netwerk maakt bekend dat de interesse in bedrijfsfitness nog nooit zo overweldigend is geweest en dat de eerste 2 zorgverzekeraars de stap hebben gemaakt om hun verzekerden uit te nodigen voor fitness.

Rogier van Kralingen inspireerde de deelnemers met zijn visie op fitness. Hij ziet een grote rol weggelegd voor de fitnessbranche als vitaliseringnetwerk van de maatschappij. Evident based begeleidingsplannen, met een bijdrage van werkgever en zorgverzekeraar, waardoor de deelnemer gemakkelijker in kan stappen.

Als laatste presenteerde Jaap de Graaf van het NISB (Nederlands Instituut voor Sport en Beweging) de unieke fitness campagne 30 minuten bewegen, welke de overheid in samenwerking met sportcentra start op 13 oktober.

Op 31 oktober organiseert EFAA in samenwerking met Club Fysio, Intenz en Vital People, samenwerkend onder Nationaal Gezondheidsplan, een innovatief plan voor de fitnessbranche met als titel “Fitness als “Medicijn”, tijdens de Fitnessvakdagen in de jaarbeurs in Utrecht.

Meer informatie over het Fitness Ondernemerscongres vindt u via EFAA’s website: www.efaa.nl/conventie.

Meer informatie:EFAA | Graafschap Hornelaan 136 | 6004 HT WEERT | T 0495 533229 | E. info@efaa.nl

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO