10-08-2020

Een gestreste sporter wint geen wedstrijden! Sporters blijven van blessures en overbelasting verschoont als ze ook mentaal fit zijn. Henk Kraaijenhof, auteur van het boek ‘Stress, vermoeidheid, burnout, de nieuwe epidemie!”, noemt goed om kunnen gaan met stress, High-performance lifestyle.

Er is nogal wat aan de hand met onze leefstijl. Meer dan 50% heeft een chronische ziekte en de voorspellingen zijn allerminst positief. Oorzaken liggen in ongezond eten, inactiviteit en, een ondergeschoven aspect, stress. Stress hebben we nodig, maar chronische stress kan alle chronische aandoeningen verergeren en ons lijf verouderen. Blijven bewegen wordt lastig als we doorlopend gestrest zijn. Ongezonde keuzes maken in het voedingspatroon ligt op de loer als we ons stress level niet onder controle hebben. Overgewicht gaat er niet af als we met chronische stress leven.

Voorbeeldje van het laatste thema, overgewicht. Stress hormoon cortisol zorgt ervoor dat we op onze vecht/vlucht stand komen te staan, waardoor alle energie naar de spieren gaat en we met name suikers verbruiken en onze weerstand verlaagt. Hierdoor is het lastig om van de vetstofwisseling gebruik te maken. Maar stress zorgt ook voor snellere veroudering van ons weefsel, snellere dichtslibbing van de bloedvaten, hogere kans op depressie en veel meer.

Moeten we het omgaan met stress niet wat meer onder de loep leggen? Moeten fitnesstrainers niet High-performance lifestyle trainers worden? Daarvoor moeten we ons kennisniveau optimaliseren en daar gaat Henk Kraaijenhof ons mee helpen. Hij organiseert in samenwerking met EFAA een webinar.

Meer informatie:

https://www.efaa.nl/web/nieuws/webinar_stress_vermoeidheid_en_burnout_door_henk_kraaijenhof

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO