11-04-2022

New Health Project Partners ontmoeten elkaar op de Sportwetenschap school in Rio Maior, Portugal

New Health 2022 Project groepsleden hebben elkaar op 24 en 25 maart ontmoet in Portugal bij Escola Superior de Desporto de Rio Maior (ESDRM), om de voortgang, implementatie en verspreiding van het nieuwe gezondheidsprogramma te bespreken. Dit project, dat nu in zijn derde en laatste jaar zit, heeft als doel om sport- en leefstijlorganisaties, professionals, vrijwilligers en consumenten te voorzien van eenvoudige kennis en hulpmiddelen om fysieke activiteiten, gezond eten, mentale fitheid en een gezonde leefstijl te verbeteren. Op deze manier is het de bedoeling om een ​​Europees netwerk op te richten en te ondersteunen voor leefstijl als medicijn adviseurs. Deze adviseurs, ook wel Gezonde Leefstijl promoters genoemd, zorgen ervoor dat de richtlijnen voor gezond leven bekend zijn en worden toegepast binnen alle lokale wijken in heel Europa.

Gratis documenten/documentaire over een gezonde leefstijl

De projectpartners bespraken de verdere ontwikkeling van een aantal belangrijke middelen en initiatieven ter ondersteuning van het nieuwe gezondheidsprogramma. Deze bronnen omvatten een reeks van informatieve, impactvolle en op feiten gebaseerde video’s die voor iedereen vrij beschikbaar zijn via de website van New Health. Deze video’s zijn als volgt gegroepeerd: Het keerpunt voor Homo Sapiens, Beweging als medicijn, Voeding als medicijn en het Brein als medicijn. De introductievideo en de voeding als medicijn video zijn nu compleet en staan online. De overige video’s volgen binnenkort.

Deze video’s zijn niet alleen voor consumenten die hun persoonlijke kennis over gezond leven willen verbeteren, maar ook om professionals te informeren die belangrijke gezondheidsboodschappen aan anderen overbrengen. Door zich te registreren op de website kunnen beide groepen ook toegang krijgen tot een Lifestyle Scan. Deze tool biedt een inzichtelijke beoordeling van iemands gezonde leefstijlgewoonten en kan in de loop van de tijd ook gebruikt worden om positieve veranderingen in deze gewoonten aan te tonen.

De project partners gaan een complete ‘Gezonde Leefstijl Promotor’ cursus aanbieden, aan professionals die gekwalificeerd willen worden volgens de Level 2 Healthy Lifestyle Promoter-onderwijsnorm. Deze is als onderdeel van het project ontwikkeld door EuropeActive. De partners hebben de onderdelen, Bewegen als medicijn en Voeding als medicijn van de cursus al gegeven aan groepen met aspirant Gezonde Leefstijl Promotors. Daarbij kregen ze tijdens de bijeenkomst inzicht in de ontwikkeling van het Brein als medicijn deel. Fascinerende informatie!! Deze trainingen waren van cruciaal belang bij het ontwikkelen van een netwerk van toekomstige Gezonde Leefstijl Promotors.

De projectgroep besprak uiteindelijk de plannen voor de 6 volgende evenementen in het najaar van 2022 in elk van de partnerlanden. Daarbij ook een slotconferentie welke aan het einde van het jaar in Amsterdam zal plaatvinden.

Dus ook al ben je nu een fitness professional, een vrijwilliger, een internationale organisatie of gewoon iemand die geïnteresseerd is in het verbeteren van je eigen Gezondheid en welzijn, blijf dan vooral de website van New Health volgen voor verdere updates omtrent video’s en overig ondersteunend materiaal om jezelf of anderen te helpen naar een gezondere levensstijl. De materialen zijn uitgebreid, innovatief en gratis!! Dus kom en sluit je aan bij het team, om samen te werken aan een gezonder, gelukkiger en actiever Europa!

Meer informatie: www.new-health.eu

Inschrijven als professional: https://new-health.eu/nl/professionals

Inschrijven als internationaal partner: https://new-health.eu/nl/nieuw-netwerk-van-new-health-eu

Inschrijven als consument: https://new-health.eu/nl/register

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO