17-12-2018

Leefstijl Switch dossier toegevoegd aan de toolbox!

We bewegen volgens de cijfers van de GGD (2016) steeds minder, zitten steeds meer en eten steeds minder gezonde voeding zoals groenten en fruit. Onze omgeving noemt de EU commissie obesogene, dus die blijft maar prikkelen om meer te zitten en ongezonder te eten. Vanuit het nieuwe Preventieakkoord zijn er al initiatieven genomen op scholen en in kantines van sportclubs, om de omgeving van jongeren in ieder geval gezonder in te richten. Voor volwassenen hebben we een uitdaging, dat moet vanuit de maatschappij zelf komen. Wat er eigenlijk zou moeten gebeuren is, dat alle volwassenen een klein stapje nemen naar een gezondere leefstijl. Onderzoek toont aan dat kleine stappen veel grotere kans van slagen hebben op lange termijn. Bijvoorbeeld, alleen de suiker weglaten uit de koffie, of alleen een stukje fruit of rauwkost meer. Doen we dat meer dan 70 dagen, dan is het een nieuwe gewoonte en is de kans zeer groot dat we het blijven doen.

Stel je voor, al je klanten kiezen in 2019 een leefstijl switch, die hun gezondheid op een duurzame manier positief beïnvloedt. Vanuit de voeding en beweegrichtlijn van de Gezondheidsraad worden ons de mogelijke effectieve switches aangereikt. Wij hebben ze in een leefstijl analyse geplaatst voor je. De enige stap om te nemen is, de leefstijl analyse toepassen en samen met de klanten een switch kiezen. Daarna eventueel, indien nodig, extra begeleiden, om de nieuwe leefstijlswitch ook echt te verankeren in de leefstijl. Want men moet hem wel 60 tot 70 dagen toepassen om goed verankerd te zitten in de leefstijl.

Iedereen een Leefstijlscan en Switch dus, een erg praktische werkwijze, laagdrempelig en als alle 30000 tot 40000 fitness professionals dat elke week bij iemand toe zouden passen, dan creëren we samen daadwerkelijk een mega shift in gezondheid. Nu is dat natuurlijk een utopie, maar we moeten ergens beginnen. Daarom hebben wij als 3e dossier in het ‘Coach dossier’ in de Leefstijlclub toolbox, na 1. Bewegen is medicijn en 2. Voeding als medicijn, nu ook het Leefstijl Switch dossier toegevoegd. Je vindt er achtergrond informatie, praktische werkboeken, bewustwordingsinformatie en de leefstijlscan in verschillende formats.

Ben je geen steunpunt, maar wil je de Leefstijlscan en het werkboek inzien, mail dan gerust naar j.vanheel@efaa.nl. Ben je wel steunpunt, in de toolbox vindt je ook voorbeeld correspondentie voor het bekendmaken onder het team en aan de leden.

Nodig vanaf 1 januari gerust al je klanten uit voor een 15 minuten Leefstijl Switch gesprek of/en biedt de Leefstijl Switch aan als programma of coachtraject. Gezonder bewegen, gezonder eten, wie wilt dat nou niet en met de Leefstijlscan en Switch kan dat op een effectieve en gemakkelijke manier.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO