07-01-2019

Slechts 5 leefgewoonten kunnen er voor zorgen dat we maar liefst 10 jaar langer leven en met een hogere leef kwaliteit. Dat blijkt uit een groot onderzoek van de universiteit van Harvard. Researchers van Harvard lieten 123.000 mensen vragenlijsten invullen om er achter te komen wat het effect van gezond leven is en welke leefstijl aspecten doorslaggevend zijn. De onderzoekers werden verrast door de hoogte van de winst die te behalen is met een gezonde leefstijl.

De 5 leefstijl aspecten die dit resultaat tot gevolg hebben zijn;

  1. Bewegen (minimaal 30 minuten per dag)
  2. Veel groente, fruit en volkoren eten
  3. Niet roken
  4. Een gezond bmi (tussen de 18,5 en 25)
  5. Weinig alcohol drinken

Niet alleen bleek uit het onderzoek dat men met deze 5 punten 10 jaar langer leeft, ook bleek dat mensen die zich hielden aan deze leefregels,  tijdens de dertig jaar van deze studie, maar liefst 82 procent minder kans hadden op hartziekten en 65 procent minder kans om te overlijden aan kanker.

Fitness trainer als langer leven coach

Op het vlak van bewegen zijn wij natuurlijk de expert bij uitstek. Nog meer als we de nieuwe Schijf van 3 beweegrichtlijn van de Gezondheidsraad gebruiken. Door onze leden ook te begeleiden om de overige 4 thema’s toe te passen, of minimaal 1 of 2 extra, kunnen we met recht, ‘langer leven coach’ genoemd worden. Een eenvoudige actie is al, leden deze kennis aanreiken tijdens de begeleidingsmomenten. Dat maakt de begeleidingsmomenten waardevoller en het effect van onze interactie is groter.

Wil je leden echt gaan coachen, denk dan eens aan de Leefstijl- en Vitaliteit coach opleiding. In module 1 krijg je het gezond leven model op gebied van voeding en beweging aangereikt en hoe je die in de vorm van een coach gesprek of lezing kan delen met leden. In module 2 krijg je in 2 dagen de basis kennis van mentaal coaching aangereikt. Module 3 gaat over de coach als motivatior, waarbij gesprekstechnieken centraal staan. Module 4 van de opleiding gaat dieper in op het inspireren van mensen door het geven van leefstijl lezingen en in module 5 verdiepen we de coach vaardigheden door de 5 bewustzijnsniveaus te onderzoeken.

Meer inzage in het onderzoek: onderzoek resultaten

Meer informatie over de Leefstijl- en Vitaliteitscoach opleiding

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Leefstijlclub
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Leefstijlclub
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO