02-06-2024

De toekomst van personal training!

De personal trainer van de toekomst is, naast dat hij of zij de persoonlijke trainer is, ook leefstijl assistent. De meeste PT klanten willen afvallen, fitter worden, maar ook gezond leven en gezonder ouder worden. Daardoor is alleen de kennis over anatomie, fysiologie en trainingsleer niet meer voldoende. Ook wordt geacht dat er ondersteuning is op het gebied van voeding, stress management, motivatie, rust en ontspanning, enz. Naast het bereiken van resultaat wil de klant ook oplossingen voor zijn of haar uitdagingen en doelen, waar meerdere leefstijl aspecten dan training invloed op hebben.

Om je als toekomstige personal trainer te ondersteunen om meer te kunnen betekenen voor je klanten, biedt EFAA opleidingen je bij de NASM Personal Trainer opleiding een mooi en waardevol extra pakket aan, namelijk het COACH24 programma. In dit programma leer je meer over het BRAVO principe, beweeg coaching en voeding coaching, een must have als personal trainer.

Ook wordt er verwacht dat de personal trainer een adequate opbouw in het trainingsprogramma toepast, waarbij er rekening wordt gehouden met afwijkingen in balans, houding en flexibiliteit. Dit is de reden dat EFAA heeft gekozen voor de samenwerking met NASM. Zij hebben het OPT model ontwikkeld, wat staat voor Optimum Performance Training. Een uitgekiend trainingsmodel gebaseerd op wetenschappelijke principes, zeer aanpasbaar voor verschillende doelgroepen, veelzijdig in zijn toepassing, waarbij individuen door vijf onderscheidende maar complementaire trainingsfasen worden geleid. Als een NASM Certified Personal Trainer  is het OPT™ Model het meest krachtige hulpmiddel dat je tot je beschikking hebt.

Heb je nog geen opleiding genoten op het gebied van fitness, dan is de Personal Trainer PRO de meest complete PT opleiding en hier krijg je ook het COACH24 programma cadeau bij.

Heb je al een basisopleiding genoten waarin je anatomie, fysiologie en trainingsleer hebt gehad, dan kan je meteen inhaken op de NASM PT opleiding.

Wil je meer zien over de toekomstvisie van EFAA opleidingen over het PT vak, bekijk deze serie;

  1. Bekijk hier de video en hier het artikel van deel 1 van deze serie.
  2. Bekijk hier de video en hier het artikel van deel 2 van deze serie.
  3. Bekijk hier de video en hier het laatste artikel, deel 3 van deze serie.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO