Training voor vorm èn functie: heup- en bilspieren

Personal Training workshop

De fascinatie voor het verfraaien cq verbeteren van ons achterste beslaat de doelgroep van meer esthetisch gefocuste klanten tot aan prestatie-gedreven sporters. Ja, we willen dat onze achterkant er fabuleus uitziet maar we moeten ook het functionele aspect niet uit het oog verliezen. Met het oog op het immer stijgende aantal rugklachten maar ook knie- enkelblessures valt er zeker nog veel winst te behalen. Als personal trainers zijn wij in de positie om het verschil te kunnen maken.

Deze nascholing is een praktijkgerichte verdieping op de kennis opgedaan in de NASM personal trainer opleiding. Omdat bilspieren de schakel zijn tussen boven- en onderlichaam kunnen behoorlijk wat heup- knie- bekken- en onderrugklachten toegeschreven worden aan disfunctie van de ‘glutes’ en de cascade aan compensatiepatronen die daaruit voortvloeit. Soms zijn de compensaties overduidelijk aanwezig, soms zijn ze wat subtieler en heb je een ervaren oog nodig om ze te herkennen. Er wordt ingegaan op welke compensaties je zoal tegen kunt komen, wat mogelijke oorzaken kunnen zijn en wat je eraan kunt doen.

Opleidingsdoelen

 • Leer waar je op moet letten als je klant beweegt.
 • Leer hoe je meer rendement kunt halen uit traditionele oefeningen zoals de squat, lunge en deadlift door beweegtechniek te finetunen.
 • Ontdek nieuwe oefeningen gebaseerd op kinesiologische en biomechanische principes die je oefeningenarsenaal zullen verbreden.

Met deze nieuwe kennis en inzichten zal je je klanten de billen geven die ze altijd al hadden willen hebben en de heupfunctie die ze nodig hebben om optimaal en klachtenvrij te bewegen.

Inhoud:

 • Compensatiepatronen
 • Anatomie en functie van de betrokken spieren
 • Mogelijke andere oorzaken om rekening mee te houden
 • Peek-view in het NASM Corrective Exercise model (inhibit, lengthen, activate, integrate en manuele functietesten)
 • Correctieve strategieën – oefeningen, tips & tricks
 • Squats, lunges, deadlifts opnieuw uitgevonden

Cursusgegevens
Doelgroep: Deze cursus is bedoeld voor (Personal) Trainers die hun kennis over het trainen van de benen willen uitbreiden met of zonder toepassing op hun sport en anderzijds voor mensen die werkzaam zijn in de sportbranche en zich verder willen ontwikkelen op het gebied van medisch fitness.

Om aan deze opleiding deel te nemen, dient de cursist in het bezit te zijn van een diploma van een basis fitnessopleiding op niveau 3, of aan kunnen tonen dat hij/zij beschikt over de basiskennis van functionele anatomie en inspanningsfysiologie en een personal training certificering te bezitten, of gelijkwaardige opleiding, en bij voorkeur een personal training opleiding gevolgd te hebben.

Locatie
TrainSmart 
Einsteinstraat 3c, gebouw Lingeplaza
4207 HW Gorinchem

Startdata
30-11-2019

Duur
1 dag van 12.00 - 16.00 uur

Diploma/certificering
Na het volgen van deze eendaagse opleiding ontvangt men een deelname certificaat van EFAA opleidingen.

Docent
Heidi Kamerman
Heidi is sinds 1989 werkzaam in de fitnessbranche. Aanvankelijk als groepsles instructeur, later als opleider, presenter en personal trainer. Zij is ACE en meervoudig NASM gecertificeerd en werkt sinds 1999 als docent voor EFAA. Zo heeft zij de Aerobic A opleiding en de Bodyshape module verzorgd. Met NASM is Heidi vanaf 2003 verbonden. Aanvankelijk als trainer van trainers bij haar toenmalige werkgever David Lloyd en sinds 2009 als NASM docent voor EFAA. Heidi is zelfstandig personal trainer.

Kosten
€ 165,-

inclusief;

 • Syllabus
 • Deelname certificaat

Ook iets voor jou?

1-daagse PT specialisaties

Training voor vorm èn functie: heup- en bilspieren Inschrijven Opleidingsadvies

opleidingskosten

165,00

locaties & startdata

Gorinchem
30-11-2019
02-05-2020

EFAA bouwt samen met een netwerk van sportcentra, trainers, personal trainers en coaches aan een nationaal leefstijl- en preventie netwerk van centra, adviseurs, coaches en trainers. EFAA biedt opleidingen, trainingen, inhouse training en workshops, nationaal, Europees en US erkend, vanuit de visie voor duurzaam resultaat. Eerlijk, altijd nieuwsgierig, kwaliteitsbewust en klantgericht.

Studiekosten zijn mogelijk aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Voor meer informatie verwijzen we u door naar de website van de Belastingdienst.

ERKENNING


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Ambassadeur

Gratis inspiratie materiaal voor een actief en gezond leven

Nieuwe Gezondheid Ambassadeur MEER INFO

E-learning Fitness A
Kennismaking

Maak gratis kennis met online leren voor de Fitness A opleiding

Kennismaking e-learning Fitness A MEER INFO