Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland

Deze Leefstijl- en vitaliteitscoach pro opleiding van 6 dagen, zijn module 3, 4 en 5 van de totaal opleiding. In de eerste module van deze opleiding (module 3 van de Totaal opleiding) wordt het thema ‘Professionele gesprekvoering’ uitgebreid besproken, met als onderdeel motiverende gespreksvoering.  In de training behandelen we alle belangrijke onderwerpen die je vaardig maken in het toepassen van professionele gesprekstechnieken. Tijdens de training doe je kennis op over diverse gespreksmethoden en de verschillende visies die hier achter schuil gaan. We gaan ook aan de slag met een aantal technieken met het doel je vaardig te maken in het gebruik ervan. Lees hieronder alles over de inhoud van de 3 modules van deze opleiding.

In de 2e module van deze PRO opleiding (module 4 van de Totaal opleiding), leer je op een inspirerende en authentieke manier jezelf te presenteren. Sommigen hebben op gebied van presenteren een natuurlijke flair waarmee ze een heel eind komen. Anderen kost het beduidend meer moeite, zeker als het gaat om leefstijl en motivatie ontwikkeling. Presenteren is echt een vak en daarmee is niets teveel gezegd. Deze training is een buitengewoon praktische training voor zowel beginnende als meer ervaren trainers, opleiders en presentatoren. De training is een openbaring voor iedereen die met groepen werkt. De training stelt je in staat om op een boeiende en indringende manier inzicht en vaardigheden over te dragen op anderen. En wel zodanig dat je boodschap ook werkelijk binnenkomt bij toehoorders en deelnemers. Met een maximaal effect.

In de laatste module van deze PRO opleiding (module 5 van de Totaal opleiding), staat coachen op de 5 bewustzijnsniveaus centraal. De uitdaging die coaches tegen komen met klanten; als de motivatie afzwakt hebben ze moeite de intrinsieke motivatie op te bouwen en aanwezige mentale/onderbewuste beperkingen op te lossen of af te zwakken. Deze twee daagse vervolg opleiding moet de coaches dan ook handvatten aanreiken om mensen te begeleiden naar een duurzaam beter resultaat in hun leefstijl.
Essentie: Het gaat er in deze tweedaagse Coach verdiepingsopleiding juist om dat je bij klanten de essentie weet te raken. Waarom wil ik sporten, gezond leven, een slanke leefstijl hebben etc? De waarom-vraag leidt naar onze missie: wie wil ik zijn i.p.v. wat moet ik doen? Bewustwording is de centrale kreet? Een goede coach legt niet uit hoeveel men mag eten, hoeveel men moet bewegen, maar 'ontwaakt' bij klanten hun intrinsieke motivatie om diegene te worden die ze willen zijn. Een instructeur legt oefeningen uit, een trainer leert mensen vaardigheden en een coach maakt mensen bewust van hun identiteit en het daarbij behorende leven, en geeft mensen tools om daar te komen en te blijven.

Deze training over gesprekstechnieken duurt twee dagen. In de training behandelen we alle belangrijke onderwerpen die je vaardig maken in het toepassen van professionele gesprekstechnieken. We staan uitgebreid stil bij de invloed van ons eigen oordeel en de invloed die we onbewust vaak hebben in de begeleiding van anderen.

Tijdens de training doe je kennis op over diverse gespreksmethoden en de verschillende visies die hier achter schuil gaan. We gaan ook aan de slag met een aantal technieken met het doel je vaardig te maken in het gebruik ervan.

Tijdens deze intensieve training wordt je vooral bewust van de invloed van je eigen opvattingen en oordelen en ontdek je welke technieken bij jou passen zodat het ook geen kunstje kan worden.

Het kader van de training ligt in principe vast, maar wordt in overleg altijd aangepast aan de actuele werksituatie. Deze 2 daagse opleiding wordt in samenwerking met I-move aangeboden.

Meer informatie / inschrijven Module 3

Hoe kan de coach nog meer inspireren naar gezond gedrag? Wij hebben NLP trainingsorganisatie Vidarte gevraagd om een twee daagse training samen te stellen, waarin het inspireren en presenteren van inspiratiesessies centraal staan. Zij verzorgen al jaren succesvol de TOP presentatie training nl. Deze twee daagse training wordt bij Vidarte.

Dit leer je onder andere in de TOP-training:

 • formuleren van jouw persoonlijke missie, passie en visie,
 • herkennen en ombuigen van weerstand,
 • werken met het 4-mat systeem op basis van leerstijlen,
 • werken met metaforen, ankers en meervoudige aandacht,
 • vanuit zelfvertrouwen voor een groep staan,
 • optimaal gebruik maken van je lichaam en je stem,
 • hanteren van en spelen met taal,
 • maken van écht, wezenlijk contact met de groep,
 • omgaan met groepsprocessen en de energie in een groep,
 • motiveren en activeren van je publiek/toehoorders,
 • ontwikkelen van je eigen stijl vanuit jouw persoonlijke kracht,
 • het onderscheid durven maken: wat maakt mij uniek?

Meer informatie / inschrijven Module 4

De uitdaging die coaches tegen komen met klanten; als de motivatie afzwakt hebben ze moeite de intrinsieke motivatie op te bouwen en aanwezige mentale/onderbewuste beperkingen op te lossen of af te zwakken. Deze twee daagse vervolg opleiding moet de coaches dan ook handvatten aanreiken om mensen te begeleiden naar een duurzaam beter resultaat in hun leefstijl. Het gaat er in deze tweedaagse Vervolg Coach Opleiding juist om dat je bij klanten de essentie weet te raken. Waarom wil ik sporten, gezond leven, een slanke leefstijl hebben etc? De waarom-vraag leidt naar onze missie: wie wil ik zijn i.p.v. wat moet ik doen? Bewustwording is de centrale kreet? Een goede coach legt niet uit hoeveel men mag eten, hoeveel men moet bewegen, maar 'ontwaakt' bij klanten hun intrinsieke motivatie om diegene te worden die ze willen zijn. Een instructeur legt oefeningen uit, een trainer leert mensen vaardigheden en een coach maakt mensen bewust van hun identiteit en het daarbij behorende leven, en geeft mensen tools om daar te komen en te blijven. Onderdelen van deze 2 daagse training zijn:

 • Het kader van deze opleiding: De zes niveaus van bewustzijn en de zes niveaus van coach-zijn. Op welk niveau stappen mensen een club binnen? Op welk niveau stap ik, als coach, in en hoe breng ik mensen naar de 'eigenaarschap' van hun leefstijl?
 • Wat is 'missie en identiteit' en wat kan ik er als leefstijl coach mee? Wat is mijn missie als coach en hoe leef ik dat en hoe draag ik dat uit? Hoe breng ik klanten op dat niveau?
 • Werken met 'relatiecontract' en 'inhoudscontract' (jij als klant en ik als coach). Van moeten naar willen. Mijn transformatie van instructeur en trainer naar coach. De shift van mijn klant van deelnemer naar eigenaar.
 • Contact maken op de zes niveaus: driedimensionaal coachmodel. Van doelen (goals) naar waarden (outcomes). Coachen op outcomes ipv goals, ahv waardenhiërarchie.
 • Saboterende delen, hun werking, hun afkomst en hun verleden. Saboterende delen laten saboterend gedrag zien en saboterende taal horen. Hoe coach ik klanten op deze sabotages? Werken met de Volwassen regisseur en Kind-delen.
 • Een integraal praktijkmodel: coachen naar bewustwording, intrinsieke motivatie en eigenaarschap. Practicum: oefenen met elkaar.

Meer informatie / inschrijven Module 5

Voor wie

Deze PRO opleiding is ontwikkeld voor mensen die de kennis van module 1 en 2 al hebben opgedaan en anderen willen adviseren en/of coachen op gebied van gezonde leefstijl en gedragsverandering. De opleiding vereist niet per definitie een vooropleiding. De opleiding is geschikt voor mantelzorgers, leerkrachten, fitness trainers, beweegmaatjes, combinatie functionarissen, personal trainers, fysiotherapeuten, (sport)masseurs, praktijk ondersteuners, Gewichtsconsulenten, kortom, voor iedereen die andere mensen begeleidt, adviseert, behandelt of ondersteunt. Doelstelling van deze aanpak is mensen adviseren, ondersteunen en coachen naar een duurzame gedragsverandering. Het is tevens een doelstelling om mensen te begeleiden naar een hogere mate van zelfmanagement en eigen regie.

Het aantal contacturen van deze opleiding bevat 6 x 6 uur, met 6 tot 12 uur zelfstudie tijd.

Voor inhoudelijke vragen en ondersteuning tijdens de cursus of vragen voor de docent kun je contact opnemen met een van onze studiecoaches via studiecoach@efaa.nl.

Je bent hier:

Waarom EFAA opleidingen?

 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Al meer dan 35.000 mensen opgeleid
 • Erkend door NL Actief
 • Europese (EQF/eReps) erkenning Europe Active
 • Officieel opleidingspartner NASM
 • Combinatie opleidingen online en praktijk leren
 • Locaties door heel Nederland
 • Voordelige combinatie- en totaalpakketten
 • Gespreid betalen mogelijk

opleidingskosten

975,00

AANGESLOTEN BIJ