KTNO keurmerk

In deze erkende opleiding Body Mind Release therapeut leer jij jouw cliënten professioneel te begeleiden in het zelfstandig en gericht loslaten van beperkende gevoelens, angsten en overtuigingen. Tevens help jij hun met het terughalen van het positieve in hun leven. Dit doe jij door het geven van inzicht, het opstellen van een 'behandelplan', het gericht uittesten van oorzakelijke ballast (m.b.v. een kinesiologische testmethode), coaching en het aanleren van deze unieke loslaat - en opbouwmethode. Na deze opleiding kun jij jouw cliënten een bijzonder effectieve Body Mind Release traject aanbieden bestaande uit zeven sessies.
Maak het verschil!

Met deze topopleiding maak jij als therapeut echt het verschil! Body Mind Release is namelijk breed inzetbaar en blijkt volgens onze cliënten zeer effectief. Onze cliënten waarderen hun behandeling met een 9,1!
Subjectief onderzoek bij onze cliënten laat snelle en blijvende positieve resultaten zien bij klachten zoals: Stress, vermoeidheid, somberheid, onzekerheid, angst, piekeren, afhankelijkheid, gedragsproblemen, angsten, doelloosheid, gevoel vast te zitten, onverwerkte trauma's en veel andere stress - gerelateerde fysieke en mentale klachten.
De positieve duurzame resultaten vallen op!

Zo zijn wij inmiddels bezig met een onderzoek i.s.m. een oncologisch centrum om de  effecten van Body Mind Release te toetsten als ondersteunende interventiemethode tijdens en na de diagnose kanker. Ook zijn wij als Body Mind Release Nederland een re-integratiebureau aan het opzetten om mensen die in de WW of WIA zitten - via het UWV - gerichte Body Mind Release trajecten aan te kunnen bieden. Zodat zij met meer energie levensvreugde, positiviteit, (zelf)vertrouwen en toekomstperspectief hun weg terug in de maatschappij kunnen hervinden.
Daarnaast zijn en worden allerlei samenwerkingsvormen opgezet met het bedrijfsleven en instanties puur gericht om mensen op alle vlakken te ondersteunen in een fijn, positief, gelukkig en energiek leven. Ons motto: Niet praten maar doen!

Deze opleiding wordt in samenwerking met Body Mind Release Nederland aangeboden Opleiding therapeut HBO Erkend - bodymindrelease.nl

Deze zevendaagse opleiding tot erkend Body Mind Release therapeut is verdeeld over twee opleidingsmodules. Na elke module kun jij direct met het geleerde aan de slag! In de praktijkperiode beschrijf jij tenminste twee casussen. Deze opleiding wordt afgesloten met een mondeling examen.

Module I
Je leert waar onze ballast zit en hoe deze ons leven op alle vlakken beïnvloedt.
Aan de hand van een goede anamnese kun jij de klachten van jouw cliënt in 'kaart' te brengen en een persoonlijk behandelingsplan opstellen.
Je leert onze unieke loslaat - en opbouwmethode en kunt deze goed uitleggen aan jouw cliënt.
Je leert werken met een eenvoudige spiertestmethode om gericht ballast uit te kunnen testen.

Module II
Je weet hoe jij gekwetste of getraumatiseerde deelpersoonlijkheden kunt herkennen en behandelen.
Maken van een zogenaamde afhankelijkheidscirkel en/of succescirkel.
Je begeleidt jouw cliënt in het herkennen welke ballast hij of zij los mag laten en welke positieve gevoelens teruggehaald mogen worden.
Jij weet hoe je negatieve levensprogramma's losgelaten kunt vervangen voor positieve.
Groepsgrootte: de groepsgrootte ligt tussen de 10 en maximaal 20 deelnemers.

Vanaf MBO niveau. Dit kennisniveau hoeft niet te liggen in het zorgverlenersvlak.

Deze opleiding volgen via het UWV
Deze opleiding Body Mind Release therapeut valt onder het totale aanbod van Jassentechniek Nederland. Wij hebben vanaf 23 juli 2018 een scholingsovereenkomst met het UWV. Dat betekent dat werkzoekenden met het juiste opleidingsniveau zich eventueel via het UWV kunnen aanmelden voor deze opleiding. Kijk voor meer informatie over jouw scholingsmogelijkheden op de site van het UWV

Om deze scholing via het UWV aan te vragen, heb jij een offerte nodig. Met daarin tevens een goede onderbouwing m.b.t. het toekomstperspectief na het volgen van deze opleiding. Deze offerte en onderbouwing kun jij via het contactformulier direct bij ons opvragen!

Locatie
Body Mind Release & Jassentechniek center. Teugenaarsstraat 1 te Oss. Parkeren kun je voor €4,- per dag op de Linkensweg. Dat is op 50 meter van het trainingscenter. Er zijn diverse Hotels en Bed & Breakfast mogelijkheden in Oss en omstreken.

Voor meer info en inschrijven kijk op www.bodymindrelease.nl


Theorie examen
Wanneer jij na de tweede module de theorie goed bestudeerd hebt, kun jij samen met jouw docent een datum prikken om examen te doen. Jij bepaalt dus zelf wanneer jij mondeling examen doet. Tijdens dit mondelinge examen wordt jouw kennis m.b.t. de inhoud van het opleidingsmateriaal getoetst.

Praktijkperiode en beoordeling casussen
Na de eerste opleidingsmodule start direct de praktijkperiode. In deze praktijkperiode begeleid jij een aantal cliënten door het Body Mind Release traject. Hierbij kun jij altijd feedback vragen aan de docent. Toetsing vindt plaats na inlevering van twee casussen. De docent beoordeelt de casussen met een voldoende of onvoldoende. Bij een voldoende beoordeling van de casussen, heb jij dit onderdeel afgerond. Bij een onvoldoende beoordeling krijg jij feedback en de mogelijkheid om de betreffende casus aan te passen.

Na positieve afronding van de praktijkperiode en het mondelinge examen ontvang jij jouw diploma tot erkend Body Mind Release therapeut. Tevens krijg je dan het logo erkend 2021 t.b.v. jouw website.
Wanneer de afronding onvoldoende is, wordt dit duidelijk gemotiveerd door jouw docent. Vervolgens krijg jij tips en (studie) adviezen mee voor een herkansing. Hiervoor kun je een nieuwe datum en tijd plannen met jouw docent.

Erkenning
Deze opleiding is gewaardeerd door het KTNO op HBO niveau.

Accreditaties
Deze opleiding is als bij- en nascholing geaccrediteerd door de BATC, FAGT, NVST, VBAG, VIV, VVET en RBNG
SBU opbouw | Totaal 182 uren = 6,5 ECTS punten

Totaal 188 uren
Klassikaal: 56 uur (zeven trainingsdagen en één terugkomdag)
Praktijkoefening: 40 uur
Intervisie: 10 uur
Toetsing en examen: 2 uur
Zelfstudie: 80 uur

Deze zevendaagse opleiding tot erkend Body Mind Release therapeut is verdeeld over twee modules. De opleiding start met module I. Er zijn jaarlijks tenminste zes startdata.

De kosten van deze erkende topopleiding tot BMR master zijn: EUR 3.100,- | Bij betaling in 3 termijnen EUR 3.180,-

Jaarlijkse terugkomdag
Om jouw kennis en vaardigheden op pijl te houden worden jaarlijks een aantal terugkomdagen of oefendagen gepland. Om jouw erkenning te behouden, ben jij jaarlijks verplicht aan tenminste één terugkomdag deel te nemen.

Dit omvat:
Zes intensieve trainingsdagen gelijkelijk verdeeld over module I en II.
Uitgebreid opleidingsmateriaal en tussentijdse support van docent.
Beoordeling en feedback twee casussen.
Mondeling examen en diplomering.
Vermelding website.
De prijs voor een eventueel herexamen is EUR 125,-

Jaarlijkse kosten
Verplichte oefendag: EUR 170,-
Beoordeling twee casussen per jaar (verplicht gesteld door CRKBO), herregistratie en aanpassingen website EUR 125,-

Voor inhoudelijke vragen en ondersteuning tijdens de cursus of vragen voor de docent kun je contact opnemen met een van onze studiecoaches via studiecoach@efaa.nl.


Ervaringen van deelnemers

Je bent hier:

Waarom EFAA opleidingen?

  • Meer dan 35 jaar ervaring
  • Al meer dan 35.000 mensen opgeleid
  • Erkend door NL Actief
  • Europese (EQF/eReps) erkenning Europe Active
  • Officieel opleidingspartner NASM
  • Combinatie opleidingen online en praktijk leren
  • Locaties door heel Nederland
  • Voordelige combinatie- en totaalpakketten
  • Gespreid betalen mogelijk

opleidingskosten

3.100,00

locaties & startdata

Inschrijven via www.bodymindrelease.nl

AANGESLOTEN BIJ