• Voor de fitness en personal trainer van de toekomst!
 • Leefstijl is medicijn, leer hoe dat toe te passen en mensen te inspireren naar een duurzaam gezondere leefstijl.
 • Leer meer over het BRAVO principe.
 • Krijg meer inzicht in de 8 systemen van ons lichaam en hoe die te onderhouden.
 • Wat je moet weten om beweeg- en voedingscoach gesprekken te voeren.
 • Volg de unieke Healthy Lifestyle Promotor (EQF2 en EREPS erkend) cursus, beschikbaar in 7 talen.
 • Ontvang nu tijdelijk 300 euro korting door subsidie van de Europese Unie.

Overgewicht, obesitas, diabetes en burnout blijven schrikbarend toenemen. Dit programma is een vervolg op het preventie manifest van 2016 en de missie om een gezonder toekomstperspectief te creëren voor iedereen en speciaal voor onze jonge generaties. Wij zien hierin een belangrijke rol weggelegd voor de fitnesssector.

De fitnesssector is meer dan fitness, we zitten in een preventieve gezondheid sector. Dat is de visie van EFAA opleidingen. De vraag van de fitness klanten gaat veel breder dan een goeie training en een gezellige plek om te sporten. Fitness klanten willen doelen bereiken en hebben daar leefstijlvragen over. De servicemedewerker, instructeur, fitnesstrainer en personal trainer van de toekomst is dus naast servicemedewerker, instructeur of trainer ook adviseur, inspirator en vaak ook coach op gebied van actiever leven, voeding, stressmanagement, slaap en mindset. Dit betekent niet dat de men perse gecertificeerd en ervaren leefstijlcoach is, maar hij/zij wel kennis heeft op deze vlakken om de klant goed op weg te helpen naar haar/zijn doelen.

Om de servicemedewerker, instructeur, Fitnesstrainer en Personal Trainer van de toekomst nu al voor te bereiden op het nog beter en breder toepassen van de beschikbare leefstijl als medicijn kennis, biedt EFAA een COACH24 programma aan. De inhoud van dit programma is:

 1. De online zelfstudie Gezonde leefstijl (BRAVO)
 2. De online zelfstudie Een gezond lichaam (de 8 systemen van ons lichaam en hoe ze gezond te houden)
 3. De online zelfstudie Beweegcoach (inclusief het 21/7 concept)
 4. De online zelfstudie Voedingscoach (inclusief de 8 essentiële inzichten van een gezond voedingspatroon)
 5. De Online zelfstudie Healthy Lifestyle promotor (EQF 2 erkend door Europe Active)

1. De online zelfstudie Gezonde leefstijl (BRAVO)

In de e-learning ‘een Gezonde Leefstijl’ leer je in 2 hoofdstukken het BRAVO principe kennen, een model wat vaak bij vitaliteit en duurzame inzetbaarheid wordt toegepast. BRAVO staat voor Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning. Laat je verassen door de inzichten de je opdoet in deze korte cursus.

2. De online zelfstudie Een gezond lichaam (de 8 systemen van ons lichaam en hoe ze gezond te houden)

In deze e-learning ‘Een Gezond Lichaam’ reiken we je op een laagdrempelige manier kennis aan over het functioneren van je lichaam, de verschillende systemen van je lichaam en welke invloed bewegen en sporten hierop heeft. In deze cursus van 8 hoofdstukken maak je kennis met het skelet-, zenuw-, spier-, hart- en vaat-, spijsvertering-, ademhaling-, immuun- en hormoon-, lymfe- en huidstelsel.

3. De online zelfstudie Beweegcoach (inclusief het 21/7 concept)

Het gezond leven recept is ontrafeld! De Beweegrichtlijn van de Gezondheidsraad bevat de essentiële beweegactiviteiten om het risico op meer dan 25 chronische aandoeningen te verminderen en EFAA ontwikkelde vanuit het Europese New Health project en een meta onderzoek van alle beschikbare onderzoeken, een beweegrichtlijn voor mensen die af willen vallen. Samengevat wordt in deze Beweegcoach opleiding dus het meest uitgebreide en unieke preventieve leefstijl en afslank recept gepresenteerd, inclusief het unieke 21/7 concept. Aangevuld met de visie en ervaringen vanuit de Blue Zones hebben we een recept in handen, waarvan je zou willen en hopen dat iedereen dat recept toepast en daar de vruchten van plukt.

4. De online zelfstudie Voedingscoach (inclusief de 8 essentiële inzichten van een gezond voedingspatroon)

In deze online zelfstudie krijg je niet alleen inzicht in de geschiedenis van ons voedingspatroon, maar ook in wat er mis is met onze huidige voeding, wat het effect daarvan is, wat de nieuwe voedingsrichtlijnen van de Gezondheidsraad en de World Health Organization zijn en hoe we om kunnen switchen naar duurzaam gezonder eten. Ook ontvang je middelen om dit gemakkelijk met leden/klanten/cliënten te communiceren en eventueel een compacte persoonlijke analyse en advies toe te passen.

5. De online zelfstudie Healthy Lifestyle promoter (EQF 2 erkend door Europe Active)

Dit programma is met steun van de Europese Unie mogelijk gemaakt. De primaire vraag waarmee de ontwikkeling in 2019 gestart is was: wat zou elke Europeaan (of wat dat betreft, elk mens) eigenlijk moeten weten over ‘Leefstijl als medicijn’, om goede keuzes te kunnen maken. Dit programma onthult de essentiële inzichten van leefstijl als medicijn en stelt dat niet alleen in een Healthy Lifestyle promoter cursus beschikbaar, maar tevens als een mini videodocumentaire voor leden/klanten/werknemers/cliënten/familie/vrienden. De videoserie biedt veel tot nadenken stemmende inzichten en waardevolle aanbevelingen. Bewustzijn over de leefstijl mogelijkheden en effecten helpt ons bewustere keuzes te maken en onze persoonlijke visie op het leven aan te scherpen. Deze videoserie is in Engels gesproken en beschikbaar in 6 andere talen ondertiteling (Nederlands, Frans, Spaans, Portugees, Slowaaks, Litouws). De cursus Healthy Lifestyle promoter is in het Nederlands.

Deze module/video e-learning wordt binnen het Europese New Health project ontwikkeld in 2024 en is vanaf september 2024 beschikbaar. Hier krijg je als deelnemer automatisch bericht van. Er zit aan deze module ook een officieel Europees theorie examen gekoppeld, waardoor je ook een officieel EQF2 Healthy Lifestyle Promoter certificaat ontvangt.

EFAA geloofd in de visie van NL Actief, dat sportcentra de leefstijlclubs van de toekomst zijn en dat trainers de leefstijladviseurs en coaches van de toekomst zijn. Geloof jij in de kracht van preventie en zie je voor jezelf een toekomst als fitnesstrainer COACH of als Personal trainer COACH, grijp dan nu je kans.

Extra inspiratie: Bewegen als medicijn en het Trainers dossier!

Als extra inspiratie materiaal krijg je binnen het COACH24 programma de Bewegen als medicijn toolbox ter beschikking en het Trainers dossier. In het Bewegen is medicijn dossier vind je;

 • De Kenniscentrum Sport en Bewegen toolbox
 • Wetenschappelijk gevalideerde leefstijl richtlijnen
 • Een bewustwordingsdossier gezond bewegen
 • Voorlichtingsmateriaal over de Schijf van 3 beweegrichtlijn via de Leefstijlclub toolbox Bewegen is Medicijn
 • Tools voor de trainer en personal trainer zoals de PAR-Q, behoefte analyse, beweegplan, enz.
 • Inspiratie poster over een leefstijl thema om meteen op de socials te gebruiken

In het Trainers dossier krijg je ter beschikking;

 • Inspirerende leefstijl- en preventie artikelen en factsheets over leefstijl en gezondheid
 • Beroepscompetentie profielen
 • Handboeken voor het begeleiden van specifieke doelgroepen
 • Informatie over Fitness A, NASM en EFAA
 • Fitness trainers/ afdeling kwaliteit documenten
 • Een Personal Trainers dossier

Er is geen vooropleiding nodig om aan dit programma deel te nemen.

Locatie: Online zelfstudie, dus volledig op eigen tempo thuis te volgen.


Het aantal studie uren van deze online thuisstudie opleiding wordt ingeschat op 30 tot 45 uur.

Dit COACH24 opleidingspakket kost € 595,-.

Voor inhoudelijke vragen en ondersteuning tijdens de cursus of vragen voor de docent kun je contact opnemen met een van onze studiecoaches via studiecoach@efaa.nl.

Je bent hier:

Waarom EFAA opleidingen?

 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Al meer dan 35.000 mensen opgeleid
 • Erkend door NL Actief
 • Europese (EQF/eReps) erkenning Europe Active
 • Officieel opleidingspartner NASM
 • Combinatie opleidingen online en praktijk leren
 • Locaties door heel Nederland
 • Voordelige combinatie- en totaalpakketten
 • Gespreid betalen mogelijk

opleidingskosten

595,00

locaties & startdata

Online zelfstudie opleiding (geheel online te volgen)
--

AANGESLOTEN BIJ