Combinatie opleiding Fitnesstrainer B en NASM Personal Training

Start je bij EFAA met de Combinatie opleiding NASM Personal Training opleiding en NL Actief (voorheen Fit!vak) Fitness B opleiding, dan geniet je van de volgende cadeaus:

 • Je kan al meteen bij inschrijving aan de slag met de online opfrisstudie anatomie en fysiologie (niveau 3), omdat we meteen je e-learning activeren. Zo kan je je al goed voorbereiden op de praktijkdagen.
 • Je ontvangt de “Core Conditioning Trainer” of de 2 daagse opleiding “Leefstijl- en Preventie adviseur” cadeau, waarin je inzage krijgt in de nieuwe WHO beweegrichtlijn en de Gezondheidsraad voedingsrichtlijn.
 • Je krijg voor 12 maanden de online Nieuwe Gezondheid Pro nieuwsbrief cadeau, boordevol inspiratie en vakgerichte artikelen.

Bij deze combinatie opleiding volg je eerst de volledige NASM Personal Trainer opleiding waarin je leert hoe je met het geïntegreerde, wetenschappelijk onderbouwt en “evidence bases” OPT (Optimal Performance Training) model een persoonlijk en geperiodiseerd trainingsprogramma op maat voor klanten met diverse doelstellingen kunt samenstellen en op een efficiënte en effectieve manier duurzame resultaten met je klant behaald. Dit is een belangrijke voorwaarde om een succesvolle PT-business op te bouwen. Daarnaast ga je bij deze opleiding daadwerkelijk een geperiodiseerd programma voor een klant met een specifieke doelstelling samenstellen en in de praktijk begeleiden. Het presenteren en motiveren van jouw aanpak en programma is tevens je praktijkexamen van Fitnesstrainer B.

Verkorte Fitness B

Doordat de theoretische kennis op het gebied van de inspanningsfysiologie en functionele anatomie veel uitgebreider en diepgaander behandeld wordt tijdens de NASM PT opleiding zorgt dit er voor dat de studiebelasting voor het Fitnesstrainer B beduidend minder kan. Als aanvullende ondersteuning voor het bestuderen van de theoretische lesstof van de Fitnesstrainer B opleiding ontvang je naast het Fitnesstrainer B boek ook een opfris e-learning niveau 3 (anatomie, fysiologie en trainingsleer) en online videolessen en oefenexamenvragen Fitness B, die je helpen om je voor te bereiden op het examen.

De Fitness B opleiding in combinatie met de webvideo opleiding is normaal 4 praktijkdagen. Door de combinatie met de NASM PT opleiding kan de Fitness B gedaan worden in 2 cursusdagen. Verder zal de studietijd voor het portfolio (scriptie) en deelopdrachten inclusief werkplek stage ongeveer 25-35 uur bedragen.

Fitness trainer BNL Actief

Omdat de Fitness B in combinatie met de NASM PT opleiding slechts 2 dagen duurt in de plaats van 4 dagen, bedragen de kosten € 310,-

Om je NL Actief Fitnesstrainer B diploma te kunnen behalen, dien je in het bezit te zijn van een NL Actief (voorheen Fit!vak) erkend Fitnesstrainer A diploma.

Inhoud opleidingstraject

 • NASM Personal Training Opleiding
 • Fitness B video e-learning
 • Fitness B praktijkdagen
NASM

NASM PT

 • 7 lesdagen
 • Tekstboek NASM (624 pagina’s / Engels)
 • Compacte samenvatting van tekstboek vertaald naar Nederlands (ook te downloaden)
 • Gebruik van de premium online content van NASM met o.a.;
  • Video`s en lezingen
  • Kant en klare workouts
  • Oefenexamens en Quizzen
  • Database met oefeningen
 • DVD serie (Engels) (te downloaden)
 • Je krijg 12 maanden de online Nieuwe Gezondheid Pro nieuwsbrief cadeau, boordevol inspiratie en vakgerichte artikelen.

NL Actief (voorheen Fit!vak) Fitnesstrainer B

 • Video e-learning modules: 9 hoofdstukken
 • 2 praktijklesdagen Fitness B
 • Studieboek NL Actief Fitnesstrainer B
 • E-learning introductiemodule van de NASM Personal Training Opleiding
 • Opfris videolessen Anatomie / Inspanningsfysiologie / Trainingsleer
 • Een studiecoach aan wie je via de mail vragen kunt stellen over de lesstof en het maken van examenopdrachten. Je studiecoach zal hier binnen uiterlijk 48 uur op reageren.

Data en locaties

Voor de startdata, locaties en meer inhoudelijke informatie: bekijk de NASM en Fitness B opleiding pagina's.

Kosten

Lesgeld NASM € 1745,00
Lesgeld Fitness B €   310,00
Lesgeld totaal € 2055,00

Termijnbetaling is mogelijk, hiervoor worden 5% administratiekosten in rekening gebracht. De standaard termijnbedragen van het totaalbedrag zijn:
termijn 1 = 50%, termijn 2 = 25% en termijn 3 = 25%

Exclusief examenkosten:

Internationaal erkend NASM examenpakket € 495,00
NL Actief (voorheen Fit!vak) examenpakket € 250,00

Combinatie opleiding Fitnesstrainer B en NASM Personal Training Inschrijven Stel hier je vraag

opleidingskosten

€ 2.055,00

examenkosten

€ 745,00

locaties & startdata

Weert
03-03-2018
Veenendaal
11-03-2018
Broek op langedijk
17-03-2018

EFAA bouwt samen met een netwerk van sportcentra, trainers, personal trainers en coaches aan een nationaal leefstijl- en preventie netwerk van centra, adviseurs, coaches en trainers. EFAA biedt opleidingen, trainingen, inhouse training en workshops, nationaal, Europees en US erkend, vanuit de visie voor duurzaam resultaat. Eerlijk, altijd nieuwsgierig, kwaliteitsbewust en klantgericht.

Studiekosten zijn mogelijk aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Voor meer informatie verwijzen we u door naar de website van de Belastingdienst.

ERKENNING


Fitness Trainers
Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Ambassadeur

Gratis inspiratie materiaal voor een actief en gezond leven

Nieuwe Gezondheid Ambassadeur MEER INFO

E-learning Fitness A
Kennismaking

Maak gratis kennis met online leren voor de Fitness A opleiding

Kennismaking e-learning Fitness A MEER INFO