16-12-2023

Jouw eerste stap naar personal trainer!

Je bent al jaren zelf lekker aan het trainen, je aan het verdiepen in hoe je op een optimale manier resultaat kan behalen en door je fanatieke manier van trainen en de resultaten die je behaald, krijg je ook af en toe vragen van anderen. Herkenbaar? Dit is vaak de voorgeschiedenis, alvorens mensen de eerste stap maken in de richting van personal trainer worden. Vaak hebben ze een andere baan, maar willen ze er personal trainng naast gaan doen, maar het komt ook vaak voor dat men juist ervoor kiest, een switch te carrière maken. De uitdaging is dan, wat is je eerste stap in die richting?

Lees over optimale, effectieve en veilige spiertraining!

Als je helemaal nieuw bent op het gebied van begeleiden in fitness, dan is het goed om eerst zelf meer kennis op te gaan doen. Dat kan al met het e-boek: Optimale, effectieve en veilige spiertraining Van EFAA, wat we je graag gratis mailen. Je kan ook een gratis webinar volgen, waarin de inhoud van de Fitnesstrainer A wordt toegelicht. Heb je al voldoende basiskennis op Fitnesstrainer A niveau, dan kan je kiezen voor de gratis kennismaking webinar van NASM. Hierdoor krijg je meer inzicht in de inhoud van de wereldwijd meest populaire Personal Trainer opleiding en hoe personal trainers met het OPT model om gaan.

Meteen aan de slag met de theorie!

Heb je al voldoende georiënteerd en ben je klaar om een eerste opleidingen stap te maken, dan kan je meteen gaan voor de meest complete Personal Trainer PRO opleiding (de Fitnesstrainer A, B en NASM PT), of als je die stap te groot vindt, dan kies je eerst voor combinatie opleiding Fitnesstrainer A + de NASM PT opleiding. Vind je die stap nog te groot, dan is de Fitnesstrainer A (deze is er ook als  live online opleiding of als online zelfstudie) wellicht een goeie eerste opleiding, dit is namelijk de erkende basis opleiding voor fitnesstrainers en personal trainers.

Eerst kennis maken met functionele anatomie

Wil je niet meteen de volledige Fitnesstrainer A volgen maar eerst een eerste stap maken om een echte Fitness kenner te worden en misschien als vervolg assistent Fitnesstrainer, Fitnesstrainer A, Personal Trainer of Leefstijlcoach worden, dan is de online zelfstudie 'Functionele Anatomie' dit je ideale introductie cursus. In deze online zelfstudie leer je alles over spieren, het skelet, gewrichten en bewegingen. Volg je hierna de Fitnesstrainer A, PT of Leefstijlcoach opleiding, dan ontvang je de kosten van deze cursus als korting op die vervolgopleiding. Wil je na de Functionele anatomie toch eerst nog wat meer basis theorie opdoen, dan is de Level 1.5: Inspanningsfysiologie online thuisstudie en daarna de Level 2: Trainingsleer online tuisstudie. Doe je eerst deze level 1, 1.5 en 2 online thuisstudies en daarna de Fitnesstrainer A opleiding, dan krijg je de volledige kosten van deze 3 opleidingen als korting op je lesgeld.  

De Fitness en Personal Trainer route!

Voor de volledige Fitnesstrainer route, kijk nog eens op De fitness carrière route en voor de volledige carrière route voor personal training op De personal trainer carrière route.

Passie voor mensen inspireren naar een duurzaam gezondere leefstijl!

EFAA heeft een missie, en dat is mensen inspireren naar een duurzaam gezondere leefstijl. Helaas moeten we constateren dat we, door de ontwikkelingen de laatste 70 jaar, steeds ongezonder zijn gaan eten, meer zijn gaan zitten en meer te maken hebben met stress. Dit zijn de belangrijkste factoren waardoor we steeds langer chronische aandoeningen ervaren aan het eind van ons leven en nog erger, dit ook op steeds jongere leeftijd begint. In 1990 had 10% van de jeugd overgewicht, dat gaat nu richting de 30%. EFAA en Leefstijlclub is van mening dat professionals in de zorg, in het onderwijs, in welzijn, sport en fitness een verschil kunnen maken.

Met het trainers netwerk van EFAA en Leefstijlclub willen we daarom die passie voor gezond leven en gezond bewegen voortbrengen. Je kan als particulier of als trainer, personal trainer of Leefstijlcoach gratis inhaken. Samen zetten we ons in voor een gezondere toekomst!

Leefstijl is medicijn inspiratie!

Leefstijlclub en EFAA informeren en inspireren de leden van het Trainers Netwerk met o.a.:

Het Trainers dossier;

 • Inspirerende leefstijl- en preventie artikelen en factsheets over leefstijl en gezondheid
 • Beroepscompetentie profielen
 • Handboeken voor het begeleiden van specifieke doelgroepen
 • Informatie over Fitness A, NASM en EFAA
 • Fitness trainers/ afdeling kwaliteit documenten
 • Een Personal Trainers dossier

Het Bewegen is medicijn dossier;

 • De Kenniscentrum Sport en Bewegen toolbox
 • Wetenschappelijk gevalideerde leefstijl richtlijnen
 • Een bewustwordingsdossier gezond bewegen
 • Voorlichtingsmateriaal over de Schijf van 3 beweegrichtlijn via de Leefstijlclub toolbox Bewegen is Medicijn
 • Tools voor de trainer en personal trainer zoals de PAR-Q, behoefte analyse, beweegplan, enz.
 • Inspiratie poster over een leefstijl thema om meteen op de socials te gebruiken

Leefstijlclub e-learning programma;

 • Gratis deelname aan de e-learning Bewegen is Medicijn trainer

Een wekelijkse inspiratiemail;

 • Elke week een nieuw artikel om met leden/klanten te delen
 • Elke week een overzicht van opleidingen op het vlak van fitness, personal training en Leefstijlcoaching
 • Elke week een overzicht van voordeel regelingen en acties op training en opleiding

Meld je gratis aan via: https://www.efaa.nl/nieuwe_gezondheid_trainers_netwerk

Wil je nog meer bijdrage aan het maken van de omslag van een op ziekte gecentreerde gezondheidszorg naar een op preventie en gezondheidsbevordering gerichte gezondheidszorg? Wil je de essentiële inzichten van gezond leven, gezond bewegen, gezonde voeding en een gezonde mindset delen met jouw leden of klanten? Informeer dan eens naar het steunpunten lidmaatschap, als club of als ZZPer. Leefstijlclub steunpunten

Hier kan je meer lezen over de 3 SWITCH programma’s die de steunpunten aanbieden aan hun leden/klanten/patiënten: https://portal.leefstijlclub.nl/

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO