29-01-2010

De jaarlijkse gemeentelijke bijdrage aan de exploitatie van het zwembad met fitnesscentrum, dat aan de Van Nispenlaan in Bemmel verrijst, is 'ongeoorloofde staatssteun'. Dat oordeelt de rechtbank in Arnhem in een zaak die de Huissense fitnessondernemer Gerrit Nusteen had aangespannen.
De gemeente Lingewaard bouwt voor 3,5 miljoen euro een zwembad met fitnesscentrum aan de Van Nispenlaan in Bemmel. Medio 2010 moet het klaar zijn. Naast de 3,5 miljoen euro wil de gemeente 130.000 euro per jaar betalen aan de ondernemer die het zwembad gaat runnen. Nusteen, die in Huissen een fitnesscentrum met zwembad op eigen kosten bouwt, noemt dat oneerlijke concurrentie. De rechtbank geeft hem gelijk. Omdat er sprake is van staatssteun had de gemeente dat moeten melden bij de Europese Commissie. Dat is niet gebeurd. Lingewaard moet 130.000 euro per jaar bijdragen aan het zwembad in Bemmel, omdat Laco/De Wind Groep uit Hilvarenbeek het niet rendabel kan exploiteren. Het bedrijf bouwt er een fitnesscentrum aan vast om de inkomsten te verhogen.
Ondanks dat sportcentrum houdt Laco een gat in de begroting. Omdat de bijdrage aan de exploitatie onderdeel uitmaakt van de bouwvergunning, heeft de rechtbank die vernietigd. Meer informatie: Gerrit Nusteen, dir.eigenaar Fitness Centre Huissen, lid van de VES, tel. 06 - 2716 1719.

Reacties via het FORUM onder "oneigenlijke concurrentie". klik hier<

 

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO