21-07-2009

DRECHTERLAND - Verzorgingshuizen Bosmanstichting en Het Noorderlandhuis starten in het najaar met fitness voor senioren. Volgens de organisatie is het belangrijk dat mensen die de 65 zijn gepasseerd, blijven bewegen. Ook voor mensen met een chronische aandoening of lichamelijke beperking.

Door bewegen worden de spieren en gewrichten soepel gehouden en wordt het uithoudingsvermogen vergroot. Het is ook goed voor het hart- en bloedvatenstelsel. Een goede conditie en lichamelijke gesteldheid zijn een voorwaarde om zelfstandig te blijven functioneren en verkleint de kans op vallen. Bovendien heeft bewegen een positief effect op geheugen en het reactievermogen.

In samenwerking met de gemeente Drechterland, fysiotherapiepraktijk Hoogkarspel-Westwoud, Paramedisch Centrum Venhuizen en Sportservice West-Friesland is dit project tot stand gekomen.

In augustus worden alle senioren van 65 jaar en ouder schriftelijk benaderd door de gemeente. Langs deze weg kunnen senioren zich opgeven voor een intakegesprek dat in het najaar zal plaatsvinden.

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO