19-08-2007

‘Jumpen totdat je er bij neervalt!’ Dit hebben de kersverse kampioenen Jump 2007 Genius Jumpers Alex en Pascal uit Numansdorp hoog in het vaandel. Het was begin 2007 in een lokale kroeg in Numansdorp waar beide heren elkaar al jumpend tegen kwamen en werd besloten om hun hobby wat professioneler te gaan aanpakken. Na het voorzichtig oefenen van nieuwe moves tijdens het synchroon jumpen (voor de kenners het zgn. ‘Duo jumpen’) werd duidelijk dat met deze stijgende lijn er zelfs wel een deelname aan een wedstrijd in zou zitten. Die wedstrijd werd dan meteen maar het Nederlands Kampioenschap Jumpen in Hollywood in Rotterdam. De rest is geschiedenis, na enkele voorrondes wonnen de Genius Jumpers de finale met glorieuze overtuiging. Onder het motto, ‘we zien wel hoe ver we komen’ mogen deze jongens zich nu de beste jumpers van Nederland noemen! Kort na de overwinning waren ze al te gast bij Carlo en Irene van Life & Cooking en niet veel later zaten ze samen op de bank bij Jenssen.

Jumpstyle is in een razend tempo Nederland aan het veroveren. Ontstaan vanuit middelbare scholieren, ontdekken nu ook hun ouders de lol van het jumpen. Zelfs politici laten zich voor het oog van de camera verleiden tot het uitoefenen van de Jumpstyle . Jong en oud ervaart momenteel de fun van deze laagdrempelige dancetrend . Kortom, jumping is hot.

Rudy Hijwege, een sportschoolhouder uit Numansdorp belde op zondagavond om 22.30 uur naar John van Heel van EFAA, “wordt het niet tijd voor een Jump Instructor Training?”. EFAA is een service en opleidingsorganisatie voor de fitnessbranche. De dagen en weken daarna werd met behulp Alex en Pascal, vakdocenten van AFN en BPV docenten Mabel Lips en Natasja Vermaas de Jump Instructor Manual samengesteld.

Er kwam naar voren dat er binnen de fitnessbranche voldoende draagvlak is om jongeren blijvend in beweging te (willen) krijgen met als o.a. het middel Jumpstyle. Gezien de huidige problematiek van overgewicht bij jongeren, vinden de ontwikkelaars van de jumpcursus binnen sportcentra dat jongeren zo veel mogelijk gestimuleerd moeten worden om te bewegen. Dit uitgangspunt sluit naadloos aan bij het Convenant Overgewicht. “Jumpstyle is een prima middel die de jongeren ons zelf aanreiken. Zij spenderen namelijk uren aan het oefenen van hun ‘moves’, om elkaar vervolgens deze kunsten te leren. Lol, respect en sportiviteit spelen hierbij een grote rol. Een mooie bijdrage aan het Olympisch gedachtegoed. Kortom, reden genoeg om van Jumpstyle een sport te maken”, vinden de ontwikkelaars.

De eerste Jump Instructor Training vond plaats op 17 augustus 2007. Meer dan 30 instructeurs werden opgeleid tot “Jumpstyle Instructor”. In september start op meer dan 25 sportcentra in Nederland de Jumpstyle cursus voor jongeren van 8 tot 12 jaar.

De jump instructor opleiding wordt in de 2e helft van september herhaald, voor de instructeurs die vanwege vakantie niet in staat waren aanwezig te zijn op de 1e training.

Op www.afn-opleidingen.nl staan de sportcentra vermeld waar in september de cursussen starten.

Meer informatie;

AFN Opleidingen 0495-542147 info@afn-opleidingen.nl www.afn-opleidingen.nl

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO