14-11-2008

De eerste oorkonde voor 'good practice' in de landelijke actie 'Voel je fit met 30minutenbewegen' wordt in Den Haag uitgereikt door ambassadeur Angela Groothuizen. Op 22 november ontvangt Resi Hoogendam van Yuwa Sports in de krachtwijk Zuidwest deze prestigieuze oorkonde in het bijzijn van wethouder sport; Sander Dekker. Het stimuleren van bewegen is belangrijk voor Den Haag, in het bijzonder voor een krachtwijk als Zuidwest, met veel inactieve bewoners.

Yuwa Sports noemt zichzelf het ándere sportcentrum, en dat blijkt ook. Een sportschool wordt vaak geassocieerd met een krachthonk voor gespierde bodybuilders, maar bij Yuwa Sports is dat niet zo. Door veel persoonlijke begeleiding, laagdrempelig beweegaanbod en een prettige sfeer te creëren worden de wijkbewoners uit de wijk gemotiveerd meer te bewegen. Zuidwest is een krachtwijk, waar veel mensen wonen met een beweegarmoede, en Yuwa Sports bereikt deze moeilijke doelgroep op een actieve en enthousiaste manier.

Zoals een wijkbewoner zegt: "Ik wilde dat ik jaren eerder deze stap gezet had. Ik ben blij dat ik Yuwa Sports ontdekt heb want hier voel ik me echt op m'n gemak. Ik word geholpen mijn training geleidelijk op te bouwen. Toen ik binnen kwam, werd ik direct aan een maatje gekoppeld in de groep, dit hielp mij wel over een drempel." Yuwa Sports mag dus met recht een good practice genoemd worden.

De actie 'Voel je fit met 30minutenbewegen' wordt uitgevoerd door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) samen met 400 fitnesscentra in Nederland. Voel je Fit is een onderdeel van de landelijke campagne '30minutenbewegen'.

YUWA SPORTSKortestede 2-c2543 VK Den Haag 070 3671750 b.g.g. 06 44426872www.yuwa-sports.nlinfo@yuwa-sports.nl

Volg ons ook op:

Overige nieuws

Je bent hier:

AANGESLOTEN BIJ


EFAA
Missie & visie

Samen bijdragen aan de stop van de toename van overgewicht.

Stop overgewicht MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Trainers Netwerk

Gratis inspiratie netwerk voor trainers met passie voor het vak

Trainers netwerk MEER INFO

Nieuwe Gezondheid
Lidmaatschappen

Word een leefstijl kenniscentrum van jouw regio!

Nieuwe Gezondheid MEER INFO